Zaječarski srednjoškolci u borbi za najboljeg robota

255 0

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Đačke ekipe iz Zaječara, Kruševca, Leskovca i Niša takmičiće se u niškoj Mašinsko-tehničkoj školi „15. maj“ svojim robotima koje treba da programiraju tako da nacrtaju zadati oblik, prođu kroz lavirint ili sakupe kockice, prenose Južne vesti.

 

U isto vreme će se u programiranju LEGO robota na regionalnim takmičenja nadmetati i učenici u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, a tri prvoplasirane ekipe na svakom od njih otići će na nacionalno finale u Kragujevac.

 

Pred njima su tri zadatka: u prvom robot mora da iscrta zadati oblik, u drugom da prođe kroz lavirint isključivo pomoću svojih senzora, a u trećem će se, priznaju i nastavnici, takmičari namučiti najviše.

 

Lego_Mindstorms_1

 

U trećem zadatku robot mora da sakuplja crvene kockice i da ih odvozi u magacin. Robot mora samo crvene kockice da uzima, ukoliko uzme kockice druge boje, poeni se oduzimaju – objašnjavaju organizatori.

 

Iz škole „15. maj“ pozivaju sugrađane na „robo-groznicu“. Svečano otvaranje zakazano je za 10 sati, takmičenje će trajati od 10:20 do 14 sati, prezentacija radova će trajati od 15 do 18 sati, a u 18:30 biće proglašeni pobednici.
Takmičenje organizuju profesori i učenici škole „15.maj“ uz podršku Ministarstva prosvete, Mašinskog fakulteta i Visoke tehničke škole iz Niša.

 

Izvor: Južne vesti

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X