Zaječar: PREMIJERNI NASTUP Gradskog pevačkog društva Stevan Mokranjac

407 0
ZAJEČAR, (IST Media) Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru organizuje u sredu 19. septembra prvi nastup Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ i Omladinskog gradskog folklornog ansambla. Koncert će biti održan u sali Pozorišta,od 20:00 sati. Ulaz je besplatan.

Pokrovitelj koncerta je Grad Zaječar, a nastup gradskog hora i folklora biće uvod u Festival hrišćanske kulture, koji će biti održan u Zaječaru.

Rukovodilac Omladinskog gradskog folklornog ansambla Nenad Petković je istakao da je folklor vredno vežbao tokom proleća i leta i da su pripremili 3 koreografije. Reč je o igrama iz Crnorečja, okoline Leskovca i Kobišnice.

Da podsetimo, gradski hor i folklor osnovani su aprila ove godine na inicijativu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

Drektor Ustanove Vladimir Đuričić je obavestio novinare da je rad na novoj predstavi “Prosjačka opera” privremeno zaustavljen i odložen zbog „objektivnih okolnosti“.

„Već danas u Zaječar dolazi direktor Narodnog pozorišta iz Niša sa kojim ću razgovarati o koprodukciji te predstave i nadam se da ćemo uskoro imati lepe vesti”,rekao je Đuričić.

On je istakao da u međuvremenu traju probe za predstave “Audijencija“ i “Vernisaž”, po tekstovima Vaclava Havela, koje
takođe režira Božidar Đurović. Na pripremi ovih jednočinki, koje se igraju kao jedna predstava, radi brojna ekipa iz Beograda i Zaječara, među kojima i Zoran Hristić, čuveni srpski kompozitor, koji je danas i sam govorio na konferenciji za novinare.

Jedan od najvećih srpskih kompozitora je istakao da je prihvatio da komponuje muziku za “Audijenciju” i “Vernisaž”, i da svoj dar stavi u službu zaječarskog pozorišta samo zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Vladimirom Đuručićem.

Novinari su obavešteni da će u Zaječaru, maja iduće godine, biti održan veliki muzički festival čije će uporišne tačke biti pozorište, dve crkve i kasnoantički lokalitet „Romulijana“.

Umetnički rukovodilac pozorišnog ansambla Miloš Đuričić je istakao da će premijera nove predstave biti na Danima Zorana Radmilovića , koji će biti održani od 14. do 22. oktobra.

Okupila se sjajna ekipa glumaca i saradnika sa rediteljem Božidarom Đurovićem na čelu, koji rade danonoćno. Prema najavi Miloša Đuričića predstava koju će publika videti biće za stapenik iznad onoga na šta je navikla u Zaječaru.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X