(ZAJEČAR) 11. jun, Pozorište “Zoran Radmilović” – “Rađanje jednog zapisnika”

240 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” u četvrtak 11. juna gostuje Narodno pozorište iz Pirota komadom Borislava Pekića “Rađanje jednog zapisnika” u režiji Ane Grigorović. U predstavi igraju Danijela Ivanović, Marta Keler, Aleksandra Stojanović, Aleksandar Radulović, Zoran Živković i Milan Nakov.

 

Scenografiju za predstavu uradila je Marija Jevtić, a kostime Magdalena Klašnja. Tekst Pekićevog romana “Kako upokojiti vampira”, napisan sedamdesetih godina prošlog veka, adaptirala je Vanja Nikolić.

 

“U centru je pojedinac, optužen da je pljunuo na zastavu, ubačen u vrtlog naizgled logičnih premisa, kojima je manipulisan da prizna zločin koji nije počinio. Ova predstava se bavi odnosom sistema i pojedinca, identitetom pojedinca koji je u represivnom društvu zasnovanom na principu krda, grešaka i prepreka.” o predstavi kaže rediteljka Ana Grigorović.

 

Početak predstave je zakazan za 20 sati.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Lidl od jeseni i u Boru

Piše - 31. March 2016. 0
BOR, (IST Media) Nakon Smedereva, nemačka kompanija Lidl od jeseni će izgraditi svoj trgovinski objekat i u Boru.   Na prostoru nekadašnjeg…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X