Zainteresovani Kinezi posetili RTB, ime kompanije za sada u tajnosti

331 0

BOR, (IST Media) Predstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata, zajedno sa partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije, posetili su danas Rudarsko-topioničarski basen Bor, saopštila je ova kompanija ne navodeći ime potencijalnog kineskog partnera.

 

U razgovoru sa generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim istaknuto je, pored ostalog, da je ova kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja „želi da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB-om Bor“, saopštio je borski basen bakra.

 

“Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB-om Bor i zbog toga smo ovde”, istakao je direktor investicija u rudarstvu ove kineske kompanije.

 

Nakon razgovora sa menadžmentom RTB-a Bor, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine su razgledali površinski kop „Veliki Krivelj“ i tamošnju flotaciju, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Maca (1965-2016)

Piše - 26. November 2016. 0
Poslednju poruku podelila je na svom fejzbuk profilu utiskom sa koncerta Leonarda Koena u Beogradu. Bilo je to pre dve…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X