Zainteresovani Kinezi posetili RTB, ime kompanije za sada u tajnosti

384 0

BOR, (IST Media) Predstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata, zajedno sa partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije, posetili su danas Rudarsko-topioničarski basen Bor, saopštila je ova kompanija ne navodeći ime potencijalnog kineskog partnera.

 

U razgovoru sa generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim istaknuto je, pored ostalog, da je ova kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja „želi da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB-om Bor“, saopštio je borski basen bakra.

 

„Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB-om Bor i zbog toga smo ovde“, istakao je direktor investicija u rudarstvu ove kineske kompanije.

 

Nakon razgovora sa menadžmentom RTB-a Bor, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine su razgledali površinski kop „Veliki Krivelj“ i tamošnju flotaciju, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X