Žagubici BESPOVRATNA SREDSTVA za razvoju turizma

113 0
ŽAGUBICA, (IST Media) Opština Žagubica dobila je od države 3,5 miliona dinara bespovratnih sredstava za tradicionalnu manifestaciju “Sabor vrela homolja” kako bi se turistički potencijal ove nerazvijene opštine podigao na viši nivo.

Ugovor o tome potpisali su u Beogradu ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

Time se opština Žagubica svrstala u red 22 opštine u Srbiji kojoj su sredstva dodeljena za što bolje i uspešnije plasiranje turističkih potencijala po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv, a sve to kroz organizaciju centralne turističke manifestacije koja će imati za cilj dovođenje što većeg broja turista iz naše zemlje i regiona, i što uspešnije i brže pozicioniranje Homolja kao turističke destinacije.

Ministar Ružić je istakao da su sredstva u Fondu za lokalne zajednice ove godine za 50 odsto veća nego u 2018. godini, i ocenio da će odobreni projekti doprineti razvoju opština i gradova i dobrobiti svih građana.

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, istakao je značaj dodeljenih sredstava i namenu za koju će biti utrošena.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

EPS šalje neispravne račune

Piše - 26. March 2013. 0
Skoro dva miliona domaćinstava u Srbiji svakog meseca dobija račune za struju koji su obračunati na osnovu očitavanja neispravnih brojila.…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X