Žagubica se uspešno nosi sa pandemijom. Sa 110 povratnika nema nijednog zaraženog

177 0
Žagubica

Žagubica iz arhive; foto: istmedia

ŽAGUBICA, (IST Media, foto istmedia) – Iako se uoči proglašenja vanrednog stanja u Srbiji sa privremenog rada iz inostranstva u Žagubicu vratilo oko 110 lica, ova opština nije imala nijednog pozitivnog na korona virus, potvrđeno je  IST Mediji.

Prema dobijenim podacima, oko 10 lica vratilo se iz Italije, sa područja koja su bila pogođena virusom covid19, a ostali su put Srbije krenuli u vreme pandemije iz Austrije, Nemačke i Slovenije.

U samoizolaciji u Žagubici sa današnjim danom je još 47 lica, dok je ostalima istekla ta mera.

Pored sitnih problema koje su napravili pojedini neodgovorni povratnici iz inostranstva, sada je disciplina na zavidnom nivou, i svi se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije i Štab za vanredne situacije u Žagubici, rekao je zamenik komandanta Štaba Predrag Ivković.

On je dodao da je opština odlično organizovala život u vanrednom stanju.

Ulice u svim naseljima opštine se svakodnevno dezinfikuju, rafovi prodavnica su snabdeveni svim osnovnim životnim namirnicama, a o starima brinu volonteri, rekao je Ivković

Za potrebe starih i iznemoglih u opštini Žagubica otvoren je Call centar, i na broju telefona 7643-153 uvek je dostupno dežurno lice, izuzev u vreme „policijskog časa“.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X