Korona

Žagubica se uspešno nosi sa pandemijom. Sa 110 povratnika nema nijednog zaraženog

Žagubica

Žagubica iz arhive; foto: istmedia

ŽAGUBICA, (IST Media, foto istmedia) – Iako se uoči proglašenja vanrednog stanja u Srbiji sa privremenog rada iz inostranstva u Žagubicu vratilo oko 110 lica, ova opština nije imala nijednog pozitivnog na korona virus, potvrđeno je  IST Mediji.

Prema dobijenim podacima, oko 10 lica vratilo se iz Italije, sa područja koja su bila pogođena virusom covid19, a ostali su put Srbije krenuli u vreme pandemije iz Austrije, Nemačke i Slovenije.

U samoizolaciji u Žagubici sa današnjim danom je još 47 lica, dok je ostalima istekla ta mera.

Pored sitnih problema koje su napravili pojedini neodgovorni povratnici iz inostranstva, sada je disciplina na zavidnom nivou, i svi se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije i Štab za vanredne situacije u Žagubici, rekao je zamenik komandanta Štaba Predrag Ivković.

On je dodao da je opština odlično organizovala život u vanrednom stanju.

Ulice u svim naseljima opštine se svakodnevno dezinfikuju, rafovi prodavnica su snabdeveni svim osnovnim životnim namirnicama, a o starima brinu volonteri, rekao je Ivković

Za potrebe starih i iznemoglih u opštini Žagubica otvoren je Call centar, i na broju telefona 7643-153 uvek je dostupno dežurno lice, izuzev u vreme „policijskog časa“.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X