Žagubica jugoistočnoj Evropi predstavlja vrhunske proizvode hrane i pića

665 0

ŽAGUBICA, (IST Media, foto: screenshot TV Homolje) Pod oktriljem Turističke organizacije opštine Žagubica i Regionalne privredne komore Požarevac, proizvođači tradicionalnih proizvoda sa obeležjima robne marke iz ovog grada, predstaviće se na 10. Međunarodnom sajmu etno hrane, pića i opreme, koji će biti odžan od 25. do 27. novembra u Beogradu.

 

rakija 2

Iz netaknute prirode Žagubice stižu jedinstveni proizvodi u originalnoj ambalaži

 

Cilj sajma je predstavljanje proizvođača radi zaključenja kupoprodajnih ugovora sa potencijalnim kupcima iz Srbije i inostranstva, pronalaženje investitora za proizvodnju, ambalažu i plasman etno proizvoda, edukacija proizvođača iz oblasti standardizacije, upoznavanje tržišta sa specifičnim proizvodima i promocija etno hrane i pića i tradicionalnog načina pripremanja prehrambenih proizvoda kao dela kulturnog identiteta naroda.

 

Opštinu Žagubica će na jubilarnom sajmu predstaviti pčelarska zadruga „Homolje – med“, Asocijacija za ruralni razvoj Homolja, koja će predstaviti proizvode koji se koriste u pčelarstvu, zatim mlekara „Homoljka“ iz Izvarice sa homoljskim sirom i jogurtom, poljoprivredna gazdinstva „Srbica“ iz Krepoljina i gazdinstvo Milosave Grozdić koja tradicionalno učestvuje i izlaže proizvodima kao što su pekmez, džem, slatka i sirupi.

 

rakija
U Žagubici se proizvodi rakija – lek

Poljoprivrena gazdinstva Stojanović iz Jošanice i podrum „Laznica“, predstaviće svoje rakijske brendirane proizvode – „Legenda“ (šljivovica), odnosno „Homoljska zdravica“ (šljivovica sa 14 lekovitih biljaka).

 

Načelnik odeljenja za privredni i ekonomski razvoj Žagubice, Radiša Milošević očekuje dobre rezultate po ovdašnje proizvođače, jer će na posebnom štandu biti izloženi svi nagrađeni proizvodi prethodnih devet godina.

 

Sa ponosom ističe da se među nagrađenima nalaze i brojni žagubički brendovi nastali od proizvoda iz industrijski netaknute prirode.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X