Žagubica izdvojila četiri miliona dinara za jačanje agrara

279 0

ŽAGUBICA, (IST Media) U saradnji sa Kancelarijom za poljoprivredu opštine Žagubica, lokalno rukovodstvo je iz budžeta u ovoj godini izdvojilo četiri miliona dinara, koje će realizovati do kraja godine.  

 

tele_featZamenik predsednika opštine Ljubiša Jovkić, podsetio je da se poljoprivrednicima subvencije dodeljuju svake godine, i da će do kraja godine biti realizovano svih četiri miliona dinara sa ciljem razvoja agrara.

 

“Nama je razvoj poljoprivrede na vrlo važnom mestu s obzirom da se veliki broj stanovništva bavi ovom privrednom granom. Deo novca je uplaćen na osposobljavanje atarskih puteva, kako bi ljudi na što lakši način mogli da dođu do svojih imanja”, rekao je Jovkić.

 

Inženjer Maško Tomić iz lokalne Kancelarije za poljoprivredu, kaže da su, pored puteva, subvencije za novorođenu telad veoma bitne za stočare, pa će narednih dana novac dobiti prvih pet stotina proizvođača koji su podneli zahtev za ovu vrstu pomoći.

 

“Imamo 2000 teladi koje treba da podelimo do kraja 2015. godine, a sličnu pomoć planiramo i naredne godine, ali i pomoć za ratare i povrtare”, kazao je on.

 

Pord toga, za telad koja budu rođena do kraja 2015. godine, takođe su predviđene subvencije, pa poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev Kancelariji za poljoprivredu i u januaru naredne godine.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X