Zabrinjavajući podaci o poslovnim prevarama i malverzacijama

319 0

SRBIJA, (IST Media) Zbog raznih prevara i malverzacija u poslovanju, organizacije širom sveta  gube pet procenata godišnjih prihoda, navodi se u studiji koju je sprovelo Udruženje ovlašćenih ispitivača  prevara u poslovanju (ACFE). Ukoliko to primenimo na Globalni bruto proizvod, potencijalni gubitak zbog prevara iznosi oko 3,9 triliona dolara.

 

Ozbiljnost ovog problema je razlog zbog kojeg firma GM Konsalting učestovuje u Međunarodnoj Nedelji  svesnosti  prevara posvećenoj podizanju svesti o prevarama u poslovanju.

 

fraud awarenessOvaj pokret, poznat i kao Nedelja svesnosti  prevara, naglašava potrebu u proaktivnoj borbi protiv prevara, sigurnom poslovanju i ulaganjima u ovaj rastući problem.

 

GM Konsalting se pridružuje kampanji, zajedno sa stotinama organizacija koje su partneri sa ACFE, najveće svetske organizacije posvećene borbi protiv prevara i glavne institucije koja pruža treninge i edukaciju u borbi i pronalaženju prevara”, rekla je za IST Media direktor ove firme Gordana Matović.

 

Predsednik Udruženja ovlašćenih ispitivača  prevara (ACFE) i generalni direktor James D. Ratley, izjavio je da je podrška različitih organizacija širom sveta u borbi protiv prevara značajan faktor u podizanju svesti o prevarama u biznisu.

 

“Najnovije statistike nam govore da prevare ne nestaju tako lako, i kompanije koje nemaju određene zaštitne mere najviše gube u tom slučaju. Zato je ohrabrujuće da vidim toliko preduzeća, agencija, univerziteta i drugih organizacija koje su uključene u Nedelju svesnosti prevara posvećenoj borbi protiv prevara. Prvi korak u borbi protiv prevara je podizanje svesti u svetu da je to ozbiljan problem koji zahteva proaktivan pristup u prevenciji,” rekao je Ratley.

 

Za više informacija o podizanju svesti i smanjuju rizika od prevara tokom Međunarodne Nedelje svesnosti prevara posvećene podizanju svesti o prevarama u poslovanju, posetite  FraudWeek.com, a globalni izveštaj iz  2014. godine je dostupan  za preuzimanje na sajtu  http://www.acfe.com/rttn.aspx .

 

GM Konsalting sa sedištem u Kragujevcu se od 2001. godine  bavi strateškim konsaltingom i pružanjem podrške malim i srednjim preduzećima u rastu i razvoju.  U poslednje vreme je primetna pojava  prevara i malverzacija u kompanijama, kojih vlasnici uglavnom nisu dovoljno svesni, pa je GM Konsalting doo usmerila svoj fokus na taj gorući, ali nedovoljno vidljiv problem.

 

Direktorka GM Konsalting, kroz  svoje iskustvo u radu sa kompanijama kao Sudki veštak za poslovne finansije, Ovlašćeni računovođa, Detektiv prevara u poslovanju,  došla je do zaključka da znaci prevare u kompanijama, vidljive stručnjacima, vrlo lako promaknu vlasnicima i menadžerima kompanija .

 

Zato im poručuje: „Da, to se može dogoditi ili se već dogadja  i u vašoj kompaniji, i zato postanite svesni opasnosti od prevare.”

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X