Zabrinjavajući podaci o poslovnim prevarama i malverzacijama

354 0

SRBIJA, (IST Media) Zbog raznih prevara i malverzacija u poslovanju, organizacije širom sveta  gube pet procenata godišnjih prihoda, navodi se u studiji koju je sprovelo Udruženje ovlašćenih ispitivača  prevara u poslovanju (ACFE). Ukoliko to primenimo na Globalni bruto proizvod, potencijalni gubitak zbog prevara iznosi oko 3,9 triliona dolara.

 

Ozbiljnost ovog problema je razlog zbog kojeg firma GM Konsalting učestovuje u Međunarodnoj Nedelji  svesnosti  prevara posvećenoj podizanju svesti o prevarama u poslovanju.

 

fraud awarenessOvaj pokret, poznat i kao Nedelja svesnosti  prevara, naglašava potrebu u proaktivnoj borbi protiv prevara, sigurnom poslovanju i ulaganjima u ovaj rastući problem.

 

GM Konsalting se pridružuje kampanji, zajedno sa stotinama organizacija koje su partneri sa ACFE, najveće svetske organizacije posvećene borbi protiv prevara i glavne institucije koja pruža treninge i edukaciju u borbi i pronalaženju prevara”, rekla je za IST Media direktor ove firme Gordana Matović.

 

Predsednik Udruženja ovlašćenih ispitivača  prevara (ACFE) i generalni direktor James D. Ratley, izjavio je da je podrška različitih organizacija širom sveta u borbi protiv prevara značajan faktor u podizanju svesti o prevarama u biznisu.

 

“Najnovije statistike nam govore da prevare ne nestaju tako lako, i kompanije koje nemaju određene zaštitne mere najviše gube u tom slučaju. Zato je ohrabrujuće da vidim toliko preduzeća, agencija, univerziteta i drugih organizacija koje su uključene u Nedelju svesnosti prevara posvećenoj borbi protiv prevara. Prvi korak u borbi protiv prevara je podizanje svesti u svetu da je to ozbiljan problem koji zahteva proaktivan pristup u prevenciji,” rekao je Ratley.

 

Za više informacija o podizanju svesti i smanjuju rizika od prevara tokom Međunarodne Nedelje svesnosti prevara posvećene podizanju svesti o prevarama u poslovanju, posetite  FraudWeek.com, a globalni izveštaj iz  2014. godine je dostupan  za preuzimanje na sajtu  http://www.acfe.com/rttn.aspx .

 

GM Konsalting sa sedištem u Kragujevcu se od 2001. godine  bavi strateškim konsaltingom i pružanjem podrške malim i srednjim preduzećima u rastu i razvoju.  U poslednje vreme je primetna pojava  prevara i malverzacija u kompanijama, kojih vlasnici uglavnom nisu dovoljno svesni, pa je GM Konsalting doo usmerila svoj fokus na taj gorući, ali nedovoljno vidljiv problem.

 

Direktorka GM Konsalting, kroz  svoje iskustvo u radu sa kompanijama kao Sudki veštak za poslovne finansije, Ovlašćeni računovođa, Detektiv prevara u poslovanju,  došla je do zaključka da znaci prevare u kompanijama, vidljive stručnjacima, vrlo lako promaknu vlasnicima i menadžerima kompanija .

 

Zato im poručuje: „Da, to se može dogoditi ili se već dogadja  i u vašoj kompaniji, i zato postanite svesni opasnosti od prevare.”

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X