DruštvoНекатегоризовано

Zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Usled nastupajuće sezone poljoprivrednih radova i visokih temperatura vazduha, Štab za vanredne situacije grada Zaječara upozorava građane i pravna lica da je po članu 50. Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru, prenosi http://www.zajecar.info/869-zabranjeno-paljenje-vatre-na-otvorenom-prostoru.

 

Protiv svakog pravnog i fizičkog lica koje postupi suprotno zabrani biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nakon čega sledi mogućnost izricanja predviđene novčane kazne.

 

Ujedno se skreće pažnja da se sa svakim izazvanim požarom na otvorenom prostoru ugrožava imovina i ljudski životi, što povlači krivičnu odgovornost po članu 278. Krivičnog zakonika Republike Srbije, kojim su predviđene kazne zatvora i novčane kazne za izvršeno pomenuto krivično delo, kaže se u saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X