ReportažaTema danaНекатегоризовано

Zabeležili smo mrešćenje pastrmke na ribnjaku Jovice Jankovića kod Savače (Video)

BOR, (IST Media) Na svega 14 kilometara od Bora, na putu između Brestovačke banje i Borskog jezera, daleko od očiju javnosti u okruženju listopadnih šuma nalazi se pastrmski ribnjak „Savača“, vlasnika Jovice Jankovića.

 

Pastrmski ribnjak Jovice Jankovića

 

Od 2008. godine, kada se odlučio da započne privatan biznis, sve je posvetio proizvodnji konzumne kalifornijske pastrmke i mlađi.

 

Sa svojih deset prstiju izgradio je ribnjake u kojima godišnje proizvodi između 17 i 20 tona ribe.
joca„Moja vizija je da se uklopim u bogatu turističku ponudu borske opštine, i već do maja na travnjaku kraj ribnjaka od drveta će nići etno restoran u kome će putnici namernici moći da se uz šum bistre vode opuste i uživaju u kvalitetnoj ribi“, kaže Janković.

 

Jankoviće je već uveo praksu da gosti koji navratne kod njega, mogu sami mrežom da ulove pastrmku koja se potom priprema pred njima, sa svim začinima koji ovu ribu čine jedinstvenom. Ručak se servira na splavu kraj potoka iz koga bez bojazni možete piti vodu.

 

Ukoliko se gosti najave dan ranije, za ručak će im biti pripremljena i nezaboravna riblja čorba od nekoliko vrsta dunavskih riba.

 

Kilogram žive mere pastrmke se prodaje po ceni od 500 dinara, a ukoliko poželite da posle dobre hrane prilegnete, to ćete imati prilike od 2014. godine kada Janković planira izgradnju soba za prenoćište.

 

U filmu koji sledi ispod teksta, moći ćete da vidite kako se mresti pastrmka. Taj posao sa mladicama pastrmke se obavlja jednom godišnje, a IST Media je imala prilike da ekskluzivno prisustvuje ovom događaju.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Najbolji student rudarskog fakulteta došao u Bor. Kaže da odgovorno rudarstvo ima perspektivu

Ist Media

Da li ste skoro nešto lepše videli u Boru? Tri škole dobile ekološki mural

Ist Media

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X