Društvo

Za sve borske osnovce i ove godine besplatni udžbenici. Delom iz gradskog budžeta, delom od kineske kompanije

knjige skola donacija 2

 

Svi osnovci u Boru u novoj školskoj godini koristiće besplatne udžbenike, a sredstva za kupovinu kompleta školskih knjiga, koje su, u skladu sa nastavnim programima, drugu godinu zaredom obezbedili su grad Bor i kompanija Srbija Ziđin Majning (Serbia Zijin Mining).

Grad Bor je praksu kupovine udžbenika započeo pre nekoliko godina, a njemu se, potpisivanjem petogodišnjeg ugovora za realizaciju projekta Za budućnost, prošle godine priključila i ova rudarska kompanija koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki.

Kako kažu u Srbija Ziđin Majning, u kupovinu udžbenika za đake od 5 do 8 razreda i rančeva za sve osnovce za pet godina planiraju da ulože 1,9 miliona dolara, dok je Grad Bor za kupovinu udžbenika za đake nižih razreda i školskog pribora za prvake ove godine izdvojio 18,3 miliona dinara.

knjige skola donacija

Osnovnu školu u Boru pohađa oko 3000 učenika od kojih je oko 400 prvaka.

Kompanija Serbia Zijin Mining je ove godine izdvojila 27,5 miliona dinara za kupovinu knjiga za sve đake u višim razredima, kao i rančeve za učenike prvog razreda.

Odluku gradske uprave i kompanije Serbia Zijin Mining da kompletno obezbede osnovce za početak školske godine, pozdravila je celokupna borska javnost, a posebno roditelji. S obzirom na to da komplet udžbenika za niže razrede košta i do 12.000 dinara, za više razrede i do 20.000 dinara, jasno je koliko ova pomoć znači, posebno ako se uzme u obzir i to da pojedine porodice školuju više đaka, ali i da troškovi polaska u školu podrazumevaju i mnoge druge izdatke: za novu odeću, obuću, ishranu učenika i drugo.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X