Društvo

Za štitnike za stabla iz gradskog budžeta 3,98 miliona dinara

stitnici za stabla

Foto: paddockfencing.com

Za 64 štitnika za stabla, iz budžeta Grada Bora biće izdvojeno blizu četiri miliona dinara (oko 34.000 evra).

Prema uvidu na portalu javnih nabavki, od tri ponuđene cene, ovaj posao je u otvorenom postupku dobila firma Eastern Office iz Majdanpeka, koja je, prema odluci komisije, jedina ispunila zadate uslove, i to po ceni od 3,985,920 dinara sa PDV-om.

U opisu javne nabavke, navodi se da štitnici za stabla treba da budu vertikalni od čeličnih flahova debljine 5mm i visine 1,8 metra sa tri dodatna manja obruča širine 310mm. Konstrukcija treba da bude toplo cinkovana, potom elektrostatički plastificirana u boji po izboru naručioca.

Na tenderu nisu prošle firme Ažurnost iz Beograda koja je dala ponudu od oko 1,4 miliona dinara, niti firma Miodrag Zamboni PR Čelik, čija je ponuda iznosila oko 2,77 miliona.

Prvog ponuđača komisija je odbila smatrajući da ne ispunjava kriterijum za kvalitativni izbor jer ne poseduje tražene sartifikate, odnosno – standarde osiguranja kvaliteta, dok je drugom zamereno što svi dostavljeni sertifikati nisu u celosti prevedeni sa engleskog jezika.

Navode i da se u dokumentaciji firme Miodrag Zamboni, za javnu nabavku traži da područje primene bude “projektovanje, proizvodnja, montaža i servisiranje štnika za stabla”, dok u dostavljenim sertifikatima ponuđača piše “proizvodnja klupa za park, kanti za smeće, ograda i drugih proizvoda od metala” što, po njihovom mišljenju “ni u kom slučaju ne predstavlja ispunjenje zahteva naručioca”.

Ova ponuda je odbijena jer ponuđač nije dostavio Izjavu o svojstvima proizvoda već sertifikate o materijalima što nije traženo u dokumentaciji, ali i da je jedan od crteža viši za 10 cm od tražene visine.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X