Za SPORT u Boru 45 MILIONA DINARA. Bez para oni koji nisu opravdali sredstva iz 2017.

1085 0

BOR, (IST Media, Foto: Ist Media) Opština Bor je za programsko finansiranje sporta u 2018. godini namenila 45 miliona dinara (kao i prethodne godine), a da bi se dobila sredstva za te namene, komisija koja će rangirati klubove i organizacije, koristiće obiman pravilnik izrađen na osnovu pozitivnih iskustava drugih opština i gradova.

“Novina u programskom finansiranju je u tome što će osim klubova i organizacijama moći da se finansiraju ili stipendiraju i zaslužni i perspektivni sportisti sa teritorije opštine Bor, ali i borski sportisti članovi reprezentacije, rekao je član Opštinskog veća SO Bor zadužen za sport, Igor Janković.

On naglašava da je predviđeno i nagrađivanje pojedinaca i klubova koji su osvojili medalje na međunarodnim i državnim prvenstvima, a deo novca biće namenjen i za organizovanje sportskih kampova i seminara koji se odnose na doping i antidoping kontrolu.

Predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić, rekao je tim povodom da će uskoro uslediti javni konkurs za programsko finansiranje na osnovu kategorizacije klubova.

„Jako nam je bitno da sport i sportisti dobiju ono što zaslužuju čime pokazujemo odgovornost prema našoj deci. Ovakvim načinom finansiranja opština će imati veću kontrolu potrošnje budžetskih para za sport, i ako se ne poštuje program, neće moći ni da se dobije novac. Izbeći ćemo, da, kao prošle godine, podnosimo krivične prijave zbog nenamenskog utroška sredstava”, kaže Milikić.

On podvlači da klubovi i organizacije koji nisu opravdali finansijska sredstva za 2017, godinu neće moći da konkurišu za programsko finansiranje.

Kako smo saznali, FK Bor, koji ove godine obeležava 99 godina od osnivanja, ostaće kratkih rukava.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X