Za poboljšanje uslova školovanja u Metovnici RAKITA DONIRALA 2,6 miliona dinara

149 0
BOR, (IST Media, foto: J.Zečević) Kompanija Rakita eksplorejšn (Rakita Exploration), koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin majning (Zijin Mining), donirala je 2,6 miliona dinara za poboljšanje uslova nastave osnovcima u Metovnici.

Zahvaljujući ovoj donaciji, urađena je kompletna rekonstrukcija grejanja sa novim grejnim telima u objektu škole, kao i u velikoj sali Doma kulture koja će se u zimskom periodu koristiti za časove fizičkog vaspitanja.

Godinama pokušavamo da poboljšamo grejanje u ovoj školi jer je deci tokom zime u školskim klupama bilo hladno. Nažalost, zbog nedostatka novca, do sada to nije bilo moguće i zato nam je drago da je Rakita prepoznala potrebe učenika u Metovnici ali i same lokalne zajednice. Velika korist donacije je i u tome što će sada učenici i tokom zime biti fizički aktivni“, istakao je Aleksandar Vlahović, direktor izdvojenog odeljenja osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Metovnici.

Predsednik MZ Metovnica Dejan Marković, istakao je da donacija puno znači i školi i toj Mesnoj zajednici, jer poboljšanje uslova školovanja znači i veći motiv da se u selu ostane i živi.

“Uvođenjem grejanja u sali stvoriće se uslovi da deca i tokom zime pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, ali će sala biti u funkciji i za brojne seoske skupove, manifestacije i proslave koje su se do sada organizovale u hladnim prostorijama”, rekao je Marković uz zahvalnost kompaniji Rakita.

 

U okviru građevinskih radova, izgrađena je i prilazna betonska staza do škole, kao i stepenište sa rampom za ulaz u kotlarnicu.

Projekat poboljšanja uslova školovanja dece u selu Metovnica realizovan je na inicijativu mesne zajednice Metovnica, i uz podršku Udruženja roditelja „Bebironče“ iz Bora.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X