Za poboljšanje uslova školovanja u Metovnici RAKITA DONIRALA 2,6 miliona dinara

111 0
BOR, (IST Media, foto: J.Zečević) Kompanija Rakita eksplorejšn (Rakita Exploration), koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin majning (Zijin Mining), donirala je 2,6 miliona dinara za poboljšanje uslova nastave osnovcima u Metovnici.

Zahvaljujući ovoj donaciji, urađena je kompletna rekonstrukcija grejanja sa novim grejnim telima u objektu škole, kao i u velikoj sali Doma kulture koja će se u zimskom periodu koristiti za časove fizičkog vaspitanja.

Godinama pokušavamo da poboljšamo grejanje u ovoj školi jer je deci tokom zime u školskim klupama bilo hladno. Nažalost, zbog nedostatka novca, do sada to nije bilo moguće i zato nam je drago da je Rakita prepoznala potrebe učenika u Metovnici ali i same lokalne zajednice. Velika korist donacije je i u tome što će sada učenici i tokom zime biti fizički aktivni“, istakao je Aleksandar Vlahović, direktor izdvojenog odeljenja osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Metovnici.

Predsednik MZ Metovnica Dejan Marković, istakao je da donacija puno znači i školi i toj Mesnoj zajednici, jer poboljšanje uslova školovanja znači i veći motiv da se u selu ostane i živi.

“Uvođenjem grejanja u sali stvoriće se uslovi da deca i tokom zime pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, ali će sala biti u funkciji i za brojne seoske skupove, manifestacije i proslave koje su se do sada organizovale u hladnim prostorijama”, rekao je Marković uz zahvalnost kompaniji Rakita.

 

U okviru građevinskih radova, izgrađena je i prilazna betonska staza do škole, kao i stepenište sa rampom za ulaz u kotlarnicu.

Projekat poboljšanja uslova školovanja dece u selu Metovnica realizovan je na inicijativu mesne zajednice Metovnica, i uz podršku Udruženja roditelja „Bebironče“ iz Bora.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

I policajac švercovao migrante

Piše - 20. August 2016. 0
BOR (IST Media) Borska policija sprečila je krijumčarenje ukupno 38 migranata iz Avganistana.   “Policija je na jednom parking prostoru…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X