Za Dan rudara u Bor dolazi FK Crvena Zvezda, na Borskom jezeru Zvezde Granda, DJ i vatromet

127 0
Dan rudara Srbije 1

 

Povodom Dana rudara 6. avgusta i 120 godina rudarstva u Boru, na svečanosti u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru najboljim radnicima biće uručena Šistekova nagrada, a popodnevni i večernji deo programa namenjen je građanima Bora i susednih gradova.

Na gradskom stadionu u prijateljskoj utakmici snage će odmeriti srpski šampion u fudbalu „Crvena zvezda“ i FK „Bor 1919“, a potom će u večernjim satima, na stadionu hotela „Jezero“, biti organizovan koncert “Zvezda Granda“, saopštila je kompanija Zijin (Ziđin).

Pod otvorenim nebom nastupiće Aleksandra Prijović i Stefan Petrušić, a muzički program biće upotpunjen nastupom DJ-a i vatrometom.

Proslava  Dana rudara Srbije počinje tradicionalnom rudarskom budilicom koja će šestog avgusta izjutra proći svim većim gradskim ulicama i naseljima. Na platou Doma kulture će u organizaciji Narodne biblioteke Bor biti priređena izložba fotografija „Planirana starost centra“, dok će u Muzeju rudarstva i metalurgije tokom celog dana moći da se razgleda izložba „Početak i trajanje – 120 godina rudarstva u Boru“.

Turistička organizacija grada će na istom mestu, povodom Dana rudara Srbije, organizovati prodajnu izložbu suvenira, rukotvorina i starih zanata.

Nagrade, fudbalski spektakl i koncert

U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru biće upriličen prijem za delegacije visokih zvaničnika Vlade Republike Srbije, kao i za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Timočke Krajine, ali i cele Srbije. U oficijelnom delu najboljim radnicima Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning biće dodeljena nagrada “Inženjer Šistek”, najviše priznanje koje se uručuje za doprinos razvoju kompanije. Nakon jednosatnog ceremonijala dodele „Šistekovih nagrada“, za goste će biti upriličen svečani ručak.

Popodnevni i večernji deo programa namenjen je građanima Bora i susednih gradova. Njima Grad Bor i dve kineske kompanije poklanjaju fudbalski spektakl i koncert. Najpre će na gradskom stadionu u prijateljskoj utakmici snage odmeriti srpski šampion u fudbalu „Crvena zvezda“ i FK „Bor 1919“, a potom će u večernjim satima, na stadionu hotela „Jezero“, biti organizovan koncert “Zvezda Granda“. Pod otvorenim nebom nastupiće Aleksandra Prijović i Stefan Petrušić, a muzički program biće upotpunjen nastupom di-džeja i vatrometom. Od Bora do Borskog jezera  organizovan je i besplatan autobuski prevoz na svakih pola sata, u terminu od 16 do 3 sata ujutru.

Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning će, kao glavni nosioci i pokretači privrede u Boru i regionu, i ove godine pružiti finansijsku potporu brojnim manifestacijama u oblasti kulture i sporta koje povodom Dana rudara Srbije organizuju gradske ustanove i sportska društva.

 

dan rudara

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X