Za četiri godine u saobraćajnim nesrećama u Boru život izgubilo 16 lica

10 0
sigurne staze

BOR – U periodu od 2014. do 2018. godine, na teritoriji grada Bora registrovano je 675 saobraćajnih nezgoda u kojima je 424 lica pretrpelo teže ili lakše telesne povrede, dok je 16 lica izgubilo život, upozoreno je na panel diskusiji posvećenoj žrtvama saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada Bora.

Tribina je održana u okviru projekta „Bezbednost dece u saobraćaju na teritoriji grada Bora“, a Danica Nedeljković je na njoj rekla da je svaki treći učesnik u saobraćaju, koji smrtno stradao, mlađi od 25 godina.

Na panelu koja je održan u organizaciji Doma omladine i Sigurnih staza u Boru, Igor Velić, master inž. saobraćaja, naglasio je da je gradu Boru potreban sistemski pristup u rešanju problema saobraćaja i da je neophodna lokalna strategija za bezbednost saobraćaja, katastar saobraćajne signalizacije, kao i plan održive urbane mobilnosti.

Diskusija je bila multimedijalnog karaktera gde su se preko video priloga prisutni upoznali sa uzrocima saobraćajnih nezgoda i gde je sa stručnog stanovišta objašnjen značaj korišćenja dečijih auto sedišta i sigurnosnih pojaseva, posledice vožnje u alkoholisanom stanju, rizik koji stvara korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje, uticaj brzine i agresivne vožnje na nastanak saobraćajne nezgode itd.

Akciji se pridružila i Mašinsko-eletrotehnička škola u Boru koja je u sklopu projekta organizovala dve panel diskusije posvećene bezbednosti mladih lica u saobraćaju na teritoriji grada Bora.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Umro patrijarh Irinej

Posted by - 20. novembra 2020. 0
Patrijarh srpski Irinej (90) umro je danas u Beogradu od posledica korona virusa, potvrđeno je medijima. Kako je juče saopšteno,…
X