Društvo

Za aktivnu meru samozapošljavanja 5,750 milijardi dinara

nacionalna sluzba za zaposljavanje1

 

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja. Za ove namene opredeljeno je pet milijardi 750 miliona dinara, od čega će  se 550 miliona izdvojiti za osobe sa invaliditetom.

I ovoga puta težište će biti na teže zaposlivim kategorijama, mladima do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, starijima od 50 godina, Romima, osobama sa invaliditetom, dugoročno nezaposlenim, korisnicima novčane socijalne pomoći, kao i žrtvama porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva biće otvorena do 30.novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar ove godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje otvoren je do 17. maja, a 10.maja ističe rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova. Sve informacije mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici i na sajtu Nacionalne slućbe za zapošljavanje – www.nsz.gov.rs

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X