Društvo

Za 50 radnih mesta u majdanpečkom delu Srbija Ziđin Koper konkurisalo preko 300 ljudi

srbija zijin copper

Piše: G.T.Vasilić; Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

Srbija Ziđin Koper nastavlja dobru praksu da kroz zapošljavanje, obuku i podršku obrazovanju održava dugoročne i uzajamno korisne odnose sa lokalnim zajednicama gde posluje. Služba ljudskih resursa kompanijskog ogranka u Majdanpeku organizovala je danas “Dan otvorenih vrata” i pozvala zainteresovane sugrađane da dođu u Centar za kulturu, ponesu radnu biografiju i informišu se o otvorenim pozicijama i uslovima za zapošljavanje koje kompanija nudi.

Ogranku RBM potrebno je 50 radnika, prvenstveno mašinske, elektro i rudarske struke. Trebaju nam inženjeri mašinstva i elektrotehnike, geolozi, geometri, mašinbravari, električari i proizvodni radnici. Interesovanje za posao u RBM-u je veliko, tako da smo u prvih sat vremena sakupili čak 176 prijava, rekla je asistent rukovodioca Službe ljudskih resursa u majdanpečkom ogranku Srbija Ziđin Koper Nataša Mitić.

Ona je dodala da u Rudniku bakra Majdanpek radi 1.440 ljudi.

Od dolaska strateškog partnera zaposleno je 676 novih radnika, od toga 107 samo ove godine,  podvukla je Mitićeva.

U Srbija Ziđin Koper danas radi preko 6.200 ljudi. Od decembra 2018. do danas posao u kompaniji dobilo je 2.800 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 snižena na 41 godinu. Prosečna neto zarada premašuje 125.000 dinara i veća je 49 procenata od proseka u Srbiji.

Majdanpečanka Verica Šalarević jedna je od preko 300 ljudi koji su “ Dan  otvorenih vrata” videli kao priliku da konkurišu za radno mesto u Srbija Ziđin Koper.

Po struci sam rudarski tehničar za pripremu mineralnih sirovina, a radila sam u IPM-u. “Zlatara” je 2015. zatvorena i od tada sam bez posla. Nadam se da će mi se posle osam godina posrećiti i da ću u Ziđinu dobiti posao u struci.

Iako ekonomista po struci, Nemanja Naunović se takođe nada radnom mestu u Rudniku bakra Majdnapek.

Imam visoka očekivanja, jer je reč o kompaniji koja daje šansu mladima da napreduju i usavršavaju se. Zbog toga sam i konkurisao za posao baš u Srbija Ziđin Koper, rekao nam je Nemanja.

Kompanija ima odličnu saradnju i sa obrazovnim ustanovama u Srbiji, podržava školovanje mladih talentovanih ljudi, pre svega tehničkih struka, od kojih su neki u kompaniji obavljali i stručnu praksu.

Prošle godine pokrenula je i program povezivanja sa studentima završnih godina fakulteta i viših škola u Srbiji pod nazivom „Campus Recruitment“, koji podrazumeva rezervaciju radnog mesta nakon diplomiranja. Ovaj program će do kraja novembra biti predstavljen visokoškolcima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Trsteniku.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X