Vulin: Za dva zaposlena radnika, povraćaj 75 odsto poreza

578 0

SRBIJA (IST Media, Tanjug) Vlada Srbije donela je meru po kojoj mala, mikro preduzeća, ukoliko zaposle do dva radnika, država će im na mesečnom nivou refundirati 75 odsto svih doprinosa koje daju i te mere za sada će trajati dve godine, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 

aleksandar-vulinProšle godine je važilo, da ako preduzetnik zaposli osobu preko NZS i dobije subvenciju, morao je da garantuje da će je zadržati 24 meseca, rekao je Vulin.

“To je dug vremenski period i mnogi poslodavci su oklevali, jer nisu znali šta će biti ni sa njima za 24 meseca. Sada smo mere za poslodavce smanjili, sada je to na 12 meseci i to već daje rezultate”, naglasio je Vulin.

 

Dodao je da, takođe, ko preko NSZ zaposli korisnike socijalne novčane pomoći, dobija ne 15.000 već 18.000 dinara dodatka i biće u obavezi da ga zaposli šest meseci, a ne 12 meseci, kao što je bilo do sada.

 

Vulin je istakao da se dosta vodi računa o teže zapošljivim kategorijama stanovništva, kao što su mladi, zatim oni koji su pred penzijom, a nemaju posla, žene i osobe sa invaliditetom.

 

“Predviđeno je da se najviše sredstava troši na njihovo zapošljavanje, ove godine na osnovu sporazuma koje je potpisalo Ministarstvo sa NSZ, biće zaposleno 40.918 osoba. Manje od toga ne može, više od toga svakako može i više od 130.000 ljudi će proći kroz aktivne mere zapošljavanja, odnosno obuke, i tako dalje”, dodao je.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X