Politika

Vučković: U Boru će biti i nova bolnica i akva park

ivan vuckovic
Zamenik predsednika skupštine grada Bora i odbornik Ivan Vučković, reagovao je povodom inicijative opozicionih partija da se sprovede peticija kako bi se građani izjasnili da li su za izgradnju nove bolnice umesto akva-parka.
Zaključuje da “zarad jeftinih političkih poena, određeni odbornici skupštine obmanjuju građane kroz pravno nemoguću priču o referendumu i narodnoj inicijativi a u vezi sa akva parkom i novom bolnicom.
Postoji tačno definisan niz pravnih propisa koji moraju biti ispunjeni kako bi se uopšte došlo u poziciju da se sprovede referendum ili narodna inicijativa. Sa druge strane, inicijatori referenduma ne samo da nemaju dovoljan broj potpisa građana upisanih u birački spisak (najmanje 10 posto) već ne znaju ni koja pitanja jesu a koja nisu u nadležnosti skupštine grada (npr. budžet i završni račun ne mogu biti referendumska pitanja), objašnjava Vučković.
Smatra da pokretači ovih pitanja ne znaju da li zapravo žele referendum, narodnu inicijativu ili nekakvu peticiju i navodi da su bolnica, akva park i šoping centar tri nezavisna entiteta i da će se sve navedeno graditi i biti na korist svim građanima Bora i okoline.
Gradska skupština jeste ozbiljna institucija a potreba određenih odbornika za površnim senzacionalizmom jeste kratkog veka i ne rešava ništa. Još jednom – građani moraju da znaju da će, nezavisno od šoping centra i akva parka, biti i nove bolnice te da se uveliko radi na pripremi pravno-tehničke dokumentacije, naveo je Vučković.

Nekoliko borskih političkih organizacija i udruženja, pokrenulo je peticiju kojom od građana traže da se izjasne da li su za to da se odloži izgradnja Akva parka, a da se novac za te namene preusmeri za učešće Grada u izgradnji nove bolnice.

U proglasu inicijative koju su podneli borski odbori i organizacije Glasno za omaladinuPokret slobodnih građanaDosta je bilo, Stranka slobode i pravdeBorci za BorNovo lice Srbije i Pokret Dveri, navodi se da će za izgradnju Akva parka iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 30 miliona evra, i da je u rešenju kao investitor naznačen Grad Bor.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X