Vučić: Srbija će ulagati u majdanpečki rudnik i vratiti proizvodnju u „Zlatari Majdanpek“

860 0

MAJDANPEK, (IST Media) Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, danas je u prepunoj hali sportova u Majdanpeku održao preizborni miting u okviru kampanje za vanredne lokalne izbore, 7. septembra u ovom gradu. Vučić je, na skupu koje prisustvovalo preko 4.000 građana,  rekao da će država pomoći Rudniku bakra Majdanpek, i uskoro zaposliti više od 100 ljudi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Svi političari zajedno su bezbroj puta u istočnoj Srbiji davali razna obećanja. Naći ćemo suinvestitora za rudnik Cerovo, ali će država Srbija  pre svega uložiti mnogo u Rudnik bakra Majdanpek i Veliki Krivilj, i veoma brzo omogućiti zapošljavanje za još stotinu građana”, poručio je Vučić.

 

Premijer je Majdanpečanima obećao, da će u okviru jednog od strateških planova, ponovo vratiti proizvodnju u “Zlatari Majdanpek”.

 

Moraćemo da podignemo u potpunosti na noge „Zlataru Majdanpek“, moraće da radi i onako kako je nekada radila i bolje od toga. Ipak, sve to odjedanput nećemo moći, i neće biti jednostavno. Nemojte da mislite da će sve da padne sa neba i da država ima dovoljno i da će sve od nje da se uzme. Država nema dovoljno, ima onoliko koliko joj mi damo”, poručio je Vučić građanima Majdanpeka.

 

O

 

On je rekao da je politika Vlade Srbije uspela da smanji nezaposlenost.

 

Ovo je prvi put u poslednjih 20 godina, da u pet meseci za redom imamo smanjenje broja nezaposlenosti. Nije to ni brzo ni jednostavno, ali svakog meseca smo imali tri ili četiri hiljade više novih radnika, nego onih koji su ostali bez posla. Ako tim trendom nastavimo, moći ćemo da pozoveno prave investitore da ulažu u našu zemlju. Da ne gledaju samo u Beograd, već i na istok Srbije”,  rekao je premijer Vučić.

 

On je prisutnima u Majdanpeku rekao da je najbolje za Srbiju da nastavi put ka Evropskoj uniji, ali da održava dobru saradnju sa Rusijom.

 

Kao što nemam pravo da sklonimo Srbiju sa evropskog puta, isto tako nemam pravo da kažemo našim voćarima, povrtarima, privredi, i svim građanima u Srbiji, da ćemo danas da zabijemo nož u leđa Rusiji zato što tako našoj zemlji odgovara. Srbiji odgovara mir, stabilnost, put za Evropsku uniju i najbolju moguću saradnju sa Rusijom”, rekao je on.

 

Nosilac liste “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka”,  Dejan Vagner, pozvao je građane da glasaju za tu listu, uz molbu da ne budu samo posmatrači promena, već da u njima aktivno učestvuju.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X