Politika

Vučić saopštio predloge SNS za ministre

 

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) počela je oko 11 sati u MTS dvorani, a na njoj je Aleksandar Vučić objavio predloge kandidata za ministre u novoj vladi.

Vučić je rekao da je Predsedništvo SNS na današnjoj sednici prihvatilo predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade Srbije.

Prema tom predlogu, Ivica Dačić biće potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, a Miloš Vučević ministar odbrane i potpredsednik vlade.

Ministar finansija i takođe potprednik Vlade biće Siniša Mali, a unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Na čelu resora poljoprivrede i šumarstva biće Jelena Tanasković, životne sredine Irena Vujović, a građevine Goran Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike biće Dubravka Negre. Aleksandar Martinović biće na čelu ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a Tomislav Žigmanov na čelu ministarstva manjinskih prava i društvenog dijaloga.

Ministar unutrašnjih poslova biće Bratislav Gašić, Tanja Miščević biće ministarka za evropske integracije, a resor nauke i inovacija vodiće Jelena Begović.

Danica Grujičić biće ministarka za zdravlje, Nikola Selaković za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, a Darija Kisić – za brigu o porodici.

Husein Memić biće ministar turizma i omladine, a Zoran Gajić ministar sporta. Maja Gojković ostaće na čelu ministarstva kulture, a Milan Krkobabić vodiće ministarstvo za brigu o selu.

Ministarstva telekomunikacija i informisanja, kao i ministarstva za javna ulaganja ostala su nepopunjena.

Sednici Glavnog odbora prethodila je sednica Predsedništva SNS koja je bila zatvorena za javnost, a prisustvovali su joj predsednik Aleksandar Vučić, mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić, Vladimir Orlić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Nevena Đurić, Aleksandar Šapić, Marko Đurić, Darija Kisić, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Milenko Jovanov, Vladimir Đukanović, Goran Vesić, Nebojša Bakarec.

Vučić, nabrajajući imena kandidata za ministre, nije pročitao ni ime Zorane Mihajlović, ni Aleksandra Vulina.

On je, međutim, rekao da 55 odsto od kvote SNS za sastav Vlade Srbije čine žene i naglasio da je zahvalan mnogim ljudima koji neće biti deo vlade poput Marka Đurića, Zlatibora Lončara, Nebojše Stefanovića i Branislava Nedimovića ili Jadranke Joksimović.

Dodao je da se ova Vlada bira u stanju rata u okruženju, ocenivši da taj rat neće skoro biti okončan.

Vučić je, zahvalivši se nekolicini stranačkih kolega, tako posredno najavio da deo vlade beće biti Marko Đurić, Zlatibor Lončar, Nebojša Stefanović, Branislav Nedimović i Jadranka Joksimović.

Kada im je rekao da neće biti deo Vlade nisu pravili problem, rekao je Vučić i najavio da će oni raditi važne stvari za stranku“.

„Trudili smo se da napravimo vladu koja će da prezimi ovu zimu i možda narednu i to je to. Posle toga ćemo praviti još temeljnije promene“, rekao je Vučić.

Inače, predsedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno je jutros prihvatilo dogovor koji je lider socijalista Ivica Dačić postigao sa Vučićem o sastavu nove Vlade. Prema tom dogovoru iz koalicije SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije Branko Ružić biće ministar prosvete, Ivica Dačić ministar spoljnih poslova, šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i prvi potpredsednik vlade. Rade Basta iz Jedinstvene Srbije trebalo bi da bude ministar za privredu, a SPS će u novoj vladi imati i dva ministra bez portfelja – Novicu Tončeva koji će biti zadužen za razvoj nerazvijenih opština i Đorđa Milićevića, za kojeg će naknadno biti dogovoren resor.

 

N1

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X