Politika

Vučić raspisao vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar

VUCIC

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za nedelju, 17. decembar, kao što je ranije i najavio,

Vlada Srbije uputila je u ponedeljak obrazložen predlog predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

Kako je iz Vlade navedeno, održavanje novih parlamentarnih izbora u postojećim okolnostima obezbedilo bi viši stepen demokratičnosti, smanjenje tenzija koje se stvaraju između suprotstavljenih opcija u društvu, odbacivanje isključivosti i govora mržnje i afirmisanje prava na slobodno iznošenje mišljenja i stavova o određenim političkim, ekonomskim i drugim pitanjima, uključujući i dalju afirmaciju evropskih vrednosti.

Hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora i njihovo održavanje do kraja godine zahtev je koji su izneli predstavnici opozicionih partija koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“.

Prevremeni izbori, kako su naveli, zatraženi su da bi opozicija „kao svoj prvi korak nakon smene naprednjačkog režima“ ispunila zahteve građana.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X