Vučić: Ove godine 160 miliona evra u RTB Bor, narednih godina dve milijarde

557 0
BOR, (IST Media, foto: beta)Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kompanija Ziđin ove godine uložiti 160 miliona evra u Rudarsko-topioničarski basen (RTB) u Boru, a da očekuje u narednih nekoliko godina ulaganje od dve milijarde evra.

Vučić je obraćajući se radnicima RTB kazao da bi Bor i Majdanpek izgledali mnogo drugačije da je pre 15 ili 20 godina pronađeno rešenje za to preduzeće.

“Imam apsolutno povrenje u kinesko rukovodstvo, a oni imaju veliko poverenje u naše radnike. Vas 5.000 može da bude pokretač istočne Srbije”, rekao je Vučić.

On je kazao da očekuje da će proizvodnja u RTB Bor biti uvećana višestruko i dodao da će Srbija uvek pomoći kineskim partnerima da pronađu “najbolji i najbrži razvojni put za opstanak i ostanak” srpskog naroda na istoku Srbije.

Evo i programa posete Aleksandra Vučića istočnoj Srbiji.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. BAJKOLAŽI O RTB BOR PRIJATNO PARALI UŠI VOĐI?

    Vučić tek je poverovao kinezima da ga, po pitanju rada RTB Bor,njegovi klimoglavci na čelu sa Spaskovskim, ko bajagi, lagali o rezultatima u radu RTB Bor. Njegove su reči: “da su me naši tokom ranijih poseta RTB-u Bor uveravali (lagali) kako su napravili čudesne pomake, ali sada su mi kineski partneri objansili da bi zbog nastavka takvog “naprertka” došlo do brzog zatvranja kompanije”. Da su ga lagali jesu, a on nije dete da im veruje, verovatno posredi su druge prirode radnje korumpiranost, kriminal, u suprotnom zbog čega se štiti Spaskovski, zadnji i najgori direktor RTB Bor. On je veličao profite i visinu proizvodnje bakra, a dugovanja od dve milijarde, od toga jedna je otpisana, nije plaćao rudarsku rentu, struju, poreze i političari aplaudirali na bajkolaži i hvalospeve njihovog preletača i poltrona. Vlast to nije videla, jer joj godili hvalospevi i bajkolaži, a sada dobili jadac, sa zakašnjenjem, naivno naseli?

    Odgovori

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X