Vučić: Od 4. maja SKORO SVI ĆE RADITI

141 0
Bor

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić izjavio je da će od 4. maja najveći deo privrede početi da radi i da svi treba da se pripreme da rade više jer za vreme epidemije, kako je rekao “80 odsto Srbije nije radilo”.

Na otvaranju nove Kovid bolnice na Karaburmi u Beogradu, Vučić je danas rekao i da ako bude sve u redu, očekuje posle 1. maja delimičnu obnovu avio saobraćaja, a zatim i medjugradskog i gradskog prevoza.

Gradski prevoz neće krenuti u punom kapacitetu i za ulazak u autobuse biće potrebne najrigoroznije mere, svakako maske, a gužve ćemo gledati da izbegnemo, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako će zaposleni stizati na posao.

Na pitanja o ekonomiji, predsednik Srbije je objasnio da se procene rade svakoga dana, da država pokušava da pažljivo otvori privredu i da kriza neće trajati puna tri meseca,

Kada pričamo o stopi rasta trudićemo se da ne predje minus dva kako MMF predvidja, nego minus 1 ili 1,5″ rekao je Vučić i najavio rebalans budžeta za koji će se kaže, truditi da se kontroliše zaduživanje i da deficit ne predje sedam posto.

Vučić je najavio nove mere pomoći pre svega turizmu, hotelijerima a moraćemo, kako je istakao “da podignemo i Er Srbiju”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X