PolitikaTema danaНекатегоризовано

Vučić: Nema izgovora – Nova Topionica mora biti gotova do kraja godine

BOR, RTB je jedan od najvažnih kombinata u Srbiji i danas treba da se dogovorimo da konačno RTB Bor u obavljanju svojih poslova ne kasni i da ne bude izgovora. Država će svoj posao obaviti garancijama, posebno ako ne bude trebalo da se poveća javni dug. Podržaćemo uzimanje 63 miliona evra koliko je neophodno da se završi Topionica u Boru, jer smatramo da je ovo mesto u kojem imamo još mnogo mogućnosti za iskorišćavanje rude”, rekao je prilikom današnje posete Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor, prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić.

 

On je rekao da veza Vlade Srbije sa rukovodstvom RTB-a dobro funkcioniše nakon dolaska Borisa Dragovića (predsednik Upravnog odbora RTB), i  da je uveren da će rukovodstvo RTB-a i Vlada Srbije, na najodgovorniji i najozbiljniji način, preduzeti mere da Bor bude još profitabilniji.

 

“Kao što smo dobili modernu flotaciju bakra, tako ćemo preduzeti sve mere da dobijemo jedan od najboljih evropskih rudnika.Ovo nije priča za malu decu, ovo je naša obaveza jer mi bez RTB Bora ne postojimo u istočnoj Srbiji“”, dodao je Vučić.

 

Na njegove reči, osvrnuo se generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski: „Onako kako ste vi radili na koisdbi i seči kriminala i korupcije, tako čemo mi ubrzati sve akcije i aktivnosti i do kraja godine privesti kraju investicije. To ćemo uraditi zbog ekologije, ekonomije i dobrobiti Srbije”, rekao je Spaskovski.

 

Ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, zaključila je da do kraja godine radovi na novoj topionici i fabrici sumporne kiseline moraju biti završeni.

 

“To je jedini način da Bor ima zdravu životnu sredinu. Kao država, maksimalno ćemo pratiti svaki korak u RTB Bor, jer je to bio jedan od najvećih izvoznika u 2013. godini”, dodala je ona.

 

Nakon posete RTB-u, svečano i domaćinski, uz pesme grupe Styx „Boat on the river“,  “I Need A Hero” Bonnie Tyler , pred sedištem SNS pristalice ove partije su dočekle Prvog potpredsednika Vlade Srbije i nosioca liste SNS – Aleksandara Vučića. Okupljenima su deljeni upaljači i hemisjke, zašta je vladalo veliko interesovanje.

 

Ipak, budući birači nisu znali da je Vučiću upravo danas rođendan, pa su mu prve čestitke poželeili novinari u pogonu RTB-a.

 

Vučića je u Boru dočekalo i mnoštvo taxista, koji su dali podršku SNS.

 

Vuccich  3 Vuccich  7 Vuccich 2 Vuccich 4 Vuccich 5

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X