Vrela Homolja po treći put u Žagubici. Sponzor manifestacije – Avala Resources

460 0

ŽAGUBICA – Na 12. Saboru “Vrela Homolja” u Žagubici, održan je tradicionalni sajam meda i preduzetništva na kome se okupilo oko 3.000 učesnika.

 

1

 

Osim pčelara iz Žagubice, učestvovali su izlagači sa područja Braničavskog i Podunavskog okruga, iz Beograda, ali i drugih krajeva Srbije. Med iz Homolja je zaštićeni brend ovog kraja što jasno potvrđuje njegov kvalitet.

 

“U selima opštine Žagubica ima 5. 000 pčelinjih društava, a bilo bi dobro da se taj broj utrostruči i da ovaj kraj postane najveći izvoznik meda. Želeo bi da ovakva okupljanja u budućnosti budu što masovnija i da poslovni rezultat u proizvodnji meda, a i svih drugih agrarnih proizvoda, bude bolji nego do sada” – rekao je za TV Bor savetnik premijera Vlade Republike Srbije Petar Škundrić.

 

U sklopu sabora “Vrela Homolja” u Žagubici održana je i izložba poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije, a najveće interesovanje izazvali su traktori.

 

Ogranizatori ove tradicionalne manifestacije bili su opština Žagubica, Centar za kulturu, Turistička organizacija a jedan od donatora bila je kompanija Avala Resources.

 

Štand ove kompanije izazvao je veliku pažnju meštana ovog dela Srbije, koji su sa pažnjom ćitali biltene o geološkim istraživanjima i saradnji sa lokalnom samoupravom.

 

4
Štand Avale Risorsis privukao pažnju meštana istočne Srbije

 

3

 

6
Bilten Avala Risorsis informiše građane o saradnji kompanije i lokalne samouprave

 

7
Tim Avala Risorsis u Žagubici

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X