Vrednom DONACIJOM DO VEĆE BEZBEDNOSTI osnovaca u Slatini

761 0
BOR, (IST Media, foto: D. Novaković) Roditelji i nastavnici iz Slatine više neće brinuti za bezbednost dece dok se budu bavili sportom na malom stadionu kraj prometne saobraćajnice u centru ovog sela.

Donacijom vrednom 2,6 miliona dinara, Rakita je, na osnovu inicijative Mesne zajednie Slatina i osnovne škole Vuk Karadžić, a posredstvom udruženja roditelja „Bebironče“, donirala sredstva za postavljanje kvalitetne ograde oko školskog igrališta. Osim što će nastava fizičke kulture u Slatini biti kvalitetnija, igralište će biti na raspolaganju i svima koji se bave malim sportovima.

„Veoma mi je drago što je kompanija Rakita uvidela neke od prioriteta naše škole, a pre svega seoskih škola, i uspela da ogradi sportsko igralište. Zadovoljni smo iz više razloga, jer je do sada taj prostor, gde deca provode znatni deo vremena baveći se fizičkom kulturom bio nebezbedan, učiteljice su strahovale zbog pasa lutalica ili zbog lopte koja odlazi na saobraćajnicu kojom prolaze i teški kamioni, a ni stakla na školi više neće biti u opasnosti od zalutale lopte“, zadovoljna je direktorica osnovne škole „Vuk Karadžić“ Ivana Pajkić.

Foto: Dogovor na opšte dobro dece: Ivana Pajkić, Milovan Matović (Bebironče), Darko Stojadinović (Rakita) i Damjan Stanojević

Damjan Stanojević, predsednik Saveta Mesne zajednice Slatina, rekao je da će bezbedno igralište sada koristiti ne samo deca iz škole, već i starije generacije.

On je rekao da se realizacija ovakvog projekta čeka više od dve decenije, te je utoliko i značajniji.

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X