DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Vodovod tek nakon pritiska medija posle nekoliko meseci popravio rasvetu u naselju Metalurg

BOR, Radnici javno-komunalnog preduzeća “Vodovod”, koje je zaduženo i za održavanje ulične rasvete u Boru, zamenili su neispravne sijalice na uličnoj rasveti u ulici “Koste Abraševića” u naselju Metalurg, i to tek nakon što je na TV Bor emitovan prilog u kome očajni roditelji svoju decu iz škole u popodnevnoj smeni dočekuju sa lampama.

 

capture: TV Bor

 

Direktor “Vodovoda” Slaviša Frišković, međutim, nije mogao da garantuje koliko će novopostavljene sijalice osvetljavati ovu ulicu, prebacujući loptu na proizvođača sijalica i Elektrodistribuciju zbog napona u mreži. On međutim, nije objasnio kako će se problem rešiti i zašto ovo preduzeće ne nabavi kvalitetnije sijalice.

 

Neubedljiv - direktor Vodovoda Slaviša Frišković

On je pozvao građane da ubuduće prijave nedostatak sijalica u gradu, ali ako se reaguje kao u slučaju ulice “Koste Abraševića” gde je problem prijavljen pre nekoliko meseci, ovaj poziv nema nikakvog smisla.

 

Stanovnici ovog dela naselja su mesecima strahovali za bezbednost svoje dece koja su se vraćala noću iz škole, jer su često bili na meti pasa lutalica.

 

Osim ovog problema, vozači u Boru uzalud mesecima ukazuju na slabu vidljivost u centralnoj gradskoj ulici “Moše Pijade”, odakle je dobra rasveta zamenjena kandalaberima koji se svuda u svetu koriste samo u pešačkim zonama.

 

“U glavnoj ulici je noću potpuno nebezbedna vožnja, jer je zbog farova vozila iz suprotnog smera jako teško uočiti pešake koji neretko mimo pešačkog prelaza zagaze na kolovoz. Do sada sam u nekoliko navrata bio svedok situacije u kojoj je pešak mogao da nastrada”, rekao je IST Mediji jedan od taksista.

 

Zamerke na osvetljenje saobraćajnice u ulici Moše Pijade izneli su i saobraćajni policajci sa kojima smo razgovarali, ali zbog posla koji obavljaju, nisu smeli pred naš foto-aparat.

 

Frišković je, međutim, izjavio medijima da je rasveta u glavnoj ulici dobra!

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X