Naslovi.netPolitikaНекатегоризовано

VNS: Tužilaštvo i policija da istraže slučaj audio snimka

 

BOR, (IST Media) Vlaška narodna stranka (VNS) iz Bora, zatražila je danas od policije i tužilaštva pokretanje istrage protiv predsednika opštine Bor Živorada Petrovića, zbog pretnji otkazima radnicima koji ne dođu na mitng SNS, a koje se čuju na audio snimku njegovog razgovora sa direktorima javnih preduzeća. Ova stranka je od Petrovića zatražila da podnese ostavku na tu funkciju.

 

„Ako živimo u pravnoj državi, o ovom slučaju ne treba da reaguju samo političke partije, mediji i nevladine organizacije, već i institucije koje slučaj treba da ispitaju do kraja, jer u pretnjama Petrovića postoje svi elementi krivičnog dela“, rekao je danas novinarima predsednik VNS, Predrag Balašević.

 

Resize of Balasevic_vlaska_narodna_stranka

VNS: Branimo instituciju predsednika opštine

 

Ukoliko Petrović ipak ne podnese ostavku, Balašević je najavio da će odbornička grupa VNS nakon republičkih izbora od predsednika Skupštine opštine Bor zatražiti sazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o audio snimku koji se pojavio na internetu.

 

„Od odbornika SNS tražimo da baš oni budu inicijatori smene predsednika opštine, jer se na taj način brani institucija predsednika“, kazao je Balašević.

 

On je dodao da Vlaška narodna stranka neće izaći na ovogodišnje izbore, zato što je Republička izborna komisija oborila tu listu uz, kako se izrazio, „neuverljivo objašnjenje i proceduralnih i tehničkih razloga”.

 

Ta stranka je pozvala svoje simpatizere da izađu na izbore u što većem broju, kako neko ne bi zloupotrebio njihov glas, ali nisu dali podršku nijednoj partiji.

 

VNS će ove godine na izborima za odbornike u lokalnom parlamentu imati u opštinama Boljevac, Žagubica i Ćuprija, gde očekuju ulazak u tamošnje skupštine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X