Vlaška stranka „Most“ povodom dešavanja u selima: Protesti neće stati

160 0
Miki Milivoje Janosevic

 

Situacija u gradu Boru i okolini je na ivici katastrofe a sve što se dešava u poslednjih nekoliko meseci  kulminiralo je u proteklih nekoliko dana u borskim selima, čulo se na konferenciji za novinare koju je održala Vlaška stranka „Most“.

Milivoje Janošević, predsednik izvršnog odbora Vlaške stranke, podsetio je da je organizovano više zborova u Krivelju, Zlotu i naesljima Sever i Brezonik, gde su okupljeni izrazili svoje nezadovoljstvo zbog životnog zagađenja i uništavanja reka u okolini.

Nećemo dozvoliti da se ljudima koji dolaze na zborove preti, kao što je to bio slučaj na zboru u Zlotu, gde je pojedinim ljudima  gradonačelnik pretio i pitao: „Šta tražite na tom zboru i šta Vam je Miki dao da dođete na zbor“?  Nikoga nisam platio i nikome ništa nisam dao.  Krije se potpisivanje Ugovora između grada Bora, Vodovoda i kompanije Ziđin o priključku Zagrađa na izvorište Surdup. Nezadovoljstvo građana je veliko i ovo je preraslo u otimačinu. Ako mi ne reagujemo, onda smo ugasili svetlo. Protesti neće stati i nastavićemo da se borimo da sačuvamo ono što je naše, rekao je Janošević.

Podsećamo, juče je u Donjoj Beloj Reci održan sastanak iza zatvorenih vrata, na kome je deo meštana razgovarao o novoj vodovodnoj mreži.

Sastanak je vodio Bora Rajić, vlasnik firme „Bortravel“ i lokalni funkcioner Srpske napredne stranke. Snimak uoči sastanka objavljen je i na društvenim mrežama.

.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X