Više od 200 korisnika odjavilo centralno grejanje

Objavljeno at 16:39
294 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Kako se bliži jesen i početak grejne sezone, građani stavljaju na papir i prave računicu koji su najisplativiji načini za grejanje tokom hladnih meseci. Centralno grejanje u Boru poskupelo je za oko 10 procenata od 1. jula ove godine. Pre julskog poskupljenja, cena grejanja u JKP “Toplana” nije menjana od 2012. godine.

 

Viši računi za komunalne usluge jedan su od razloga zbog koga je od početka godine 210 korisnika odjavilo centralno grejanje. Naime, grejanje je na zahtev građana isključeno u 119 stanova, 59 kuća i 32 lokala. U istom periodu na mrežu je priključeno 13 novih korisnika – šest stanova i sedam kuća.

 

Za razliku od pojednih gradova u Srbiji, procedura isključenja grejanja u Boru nije komplikovana, a što je još značajnije, nakon isključenja građani ne plaćaju nikakve dodatne naknade.

 

toplana 8
Za razliku od pojednih gradova u Srbiji, procedura isključenja grejanja u Boru nije komplikovana

 

Potrebno je da korisnik podnese zahtev koji se dobija u prostorijama “Toplifikacije”, kao i dokaz da je izmirio sve dospele obaveze do isključenja. Nakon toga, komisija izlazi na teren, a troškove izlaska komisije, u iznosu od 864 dinara snosi osoba koja je podnela zahtev.

 

Takođe, prema cenovniku JKP “Toplana” troškovi isključenja grejanja u stambenim kućama (sečenje cevi u šahti) iznose 2.893 dinara, dok se u stanovima naplaćuje 1.475 dinara po radijatoru. Od trenutka podnošenja zahteva grejanje se isključuje u roku od 10 radnih dana.

 

Važno je istaći da se kompletni objekti: kuće, lokali ili čitava stambena zgrada mogu isključiti sa sistema daljinskog grejanja u bilo kom trenutku na osnovu pisanog zahteva, dok se za isključenje stanova zahtev može podneti isključivo van grejne sezone, odnosno u periodu od 5. maja do 15. septembra.

 

Iako je svako novo poskupljenje udar na budžet građana, treba napomenuti da je grejanje u Boru i sa najnovijim poskupljenjem i dalje jeftinije u odnosu na ostale gradove i opštine Istočne Srbije.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X