Više novca za populacionu politiku. Medijima mrvice

1497 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić, S.T.) Članovi Opštinskog veća Opštine Bor doneli su danas devet predloga odluka, među kojima je najznačajniji predlog o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Bor za 2017. godinu, kojim se predlaže uvećanje budžeta za preko 200 miliona dinara.

 

Predviđena su sredstva za subvencije Javno-komunalnim preduzećima „Toplana” i „Vodovod” Bor, potom za zimsko održavanje puteva, isplatu odšteta zbog ujeda pasa lutalica, dečije rekvizite u parkovima, kao i za jednokratnu pomoć porodiljama i to: 25 hiljada za prvo, 40 za drugo, a za treće i četvrto dete porodilje će dobiti po 70 hiljada dinara.

 

Takođe, opština Bor će raspisati i konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti medija, za šta je, umesto prethodnih milion, sada predviđeno milion i 500 hiljada dinara. Uprkos povećanju, ovaj iznos svrstava lokalnu vlast u Boru među najmanje zainteresovanim  za  proizvodnja medijskih sadržaja od javnog interesa.

 

Među ostalim predlozima odluka i rešenja na dnevnom redu sednice veća bili su i predlog Odluke o izmenama kadrovskog plana Opštinske uprave Opštine Bor za 2017. godinu, predlog Odluke o izmeni Odluke o osnivanju budžetskog fonda za populacionu politiku, kao i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Upravnih i Nadzornih odbora u Turističkoj organizaciji „Bor” Bor i Domu zdravlja „Bor”.

 

Ovi i ostali zaključci predloga odluka i rešenja naći će se pred odbornicima skupštine Opštine Bor na sednici koja bi trebalo da se održi do kraja jula.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

RTB-u od Eliksira motorne sanke

Piše - 17. February 2012. 0
BOR – Poslovni partner Rudarsko-topioničarskog basena Bor „Eliksir grupa“, na inicijativu generalnog direktora Blagoja Spaskovskog, donirala je ovom preduzeću motorne…

Izložba slika PTICE

Piše - 30. January 2012. 0
BOR, januar 2012. (Milica Živković, Ist Media) U Muzeju rudarstva i metalurgije, sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Ptice”, autora…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X