Više novca za populacionu politiku. Medijima mrvice

1655 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić, S.T.) Članovi Opštinskog veća Opštine Bor doneli su danas devet predloga odluka, među kojima je najznačajniji predlog o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Bor za 2017. godinu, kojim se predlaže uvećanje budžeta za preko 200 miliona dinara.

 

Predviđena su sredstva za subvencije Javno-komunalnim preduzećima „Toplana” i „Vodovod” Bor, potom za zimsko održavanje puteva, isplatu odšteta zbog ujeda pasa lutalica, dečije rekvizite u parkovima, kao i za jednokratnu pomoć porodiljama i to: 25 hiljada za prvo, 40 za drugo, a za treće i četvrto dete porodilje će dobiti po 70 hiljada dinara.

 

Takođe, opština Bor će raspisati i konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti medija, za šta je, umesto prethodnih milion, sada predviđeno milion i 500 hiljada dinara. Uprkos povećanju, ovaj iznos svrstava lokalnu vlast u Boru među najmanje zainteresovanim  za  proizvodnja medijskih sadržaja od javnog interesa.

 

Među ostalim predlozima odluka i rešenja na dnevnom redu sednice veća bili su i predlog Odluke o izmenama kadrovskog plana Opštinske uprave Opštine Bor za 2017. godinu, predlog Odluke o izmeni Odluke o osnivanju budžetskog fonda za populacionu politiku, kao i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Upravnih i Nadzornih odbora u Turističkoj organizaciji „Bor” Bor i Domu zdravlja „Bor”.

 

Ovi i ostali zaključci predloga odluka i rešenja naći će se pred odbornicima skupštine Opštine Bor na sednici koja bi trebalo da se održi do kraja jula.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X