“Vidovdan” promoviše pomoć deci ometenoj u razvoju

254 0

BOR, 31. Januara 2012. (Milica Živković, Ist Media) Ima mnogo više dece ometene u razvoju nego što smo mi sami svesni ali su roditelji te dece sputani da o tome govore iz samo njima poznatih razloga. Zato sve roditelje dece sa smetnjama u razvoju pozivamo da se jave školi i kažu šta je njihovoj deci potrebno., izjavio je danas direktor škole za decu ometenu u razvoju “Vidovdan” Stojan Mašić.

Prema rečima Miodraga Nedeljkovića, koordinatora projekta, u borskoj opštini postoje 5 do 10 procenata dece kojima je njihova pomoć neophodna, ali se iz nekih razloga ne javljaju. Zato, apeluje svim roditeljima i kolegama nastavnicima da otvoreno govore o problemima dece.

 

“Deci je važno da dobiju adekvatnu pomoć i podršku. Konačni zadatak ovog projekta je da se razbiju predrasude roditelja. Da ne skrivaju svoju decu ometenu u razvoju već da javno i bez stida govore o tome”, rekao je on.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Završen WebDan u Boru

Piše - 14. April 2013. 2
BOR, Jednodnevna konferencija posvećena internetu, zaradi preko interneta i pokretanju web biznisa – WebDan održana je danas u muzičkoj školi…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X