DruštvoTema danaНекатегоризовано

“Vidovdan” promoviše pomoć deci ometenoj u razvoju

BOR, 31. Januara 2012. (Milica Živković, Ist Media) Ima mnogo više dece ometene u razvoju nego što smo mi sami svesni ali su roditelji te dece sputani da o tome govore iz samo njima poznatih razloga. Zato sve roditelje dece sa smetnjama u razvoju pozivamo da se jave školi i kažu šta je njihovoj deci potrebno., izjavio je danas direktor škole za decu ometenu u razvoju “Vidovdan” Stojan Mašić.

Prema rečima Miodraga Nedeljkovića, koordinatora projekta, u borskoj opštini postoje 5 do 10 procenata dece kojima je njihova pomoć neophodna, ali se iz nekih razloga ne javljaju. Zato, apeluje svim roditeljima i kolegama nastavnicima da otvoreno govore o problemima dece.

 

“Deci je važno da dobiju adekvatnu pomoć i podršku. Konačni zadatak ovog projekta je da se razbiju predrasude roditelja. Da ne skrivaju svoju decu ometenu u razvoju već da javno i bez stida govore o tome”, rekao je on.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu u poseti Srbija Ziđin Koper

Ist Media

Povratak Živorada Žike Petrovića – novi direktor JKP Vodovod u Boru – Sindikat upozorava: Zaposleni rade u nehumanim uslovima

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X