Zabava

[VIDEO] Zvezda latino džeza i bosa nove KAREN SOUZA na Nišvilu

 

Argetinska pevačica Karen Souza, poznata pre svega po karakterističnim obradama pop i rock hitova iz sedmadesetih, osamdesetih i devedesetih godina u karakterističnom latin jazz i bossa nova stilu – nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu  u subotu 17. avgusta, objavio je danas organizator Festivala.

Da je reč o jednom od najpopularnijih jazz vokala današnjice, govori i podatak da njene pesme širom sveta (preciznije u 178 od 194 države na planeti!)  presluša preko 1,2 slušalaca mesečno.

Iako je sigurno da je karakterističan glas Keran Souze kao stvoren za džez, ona je je karijeru započela pod raznim pseudonimima, sarađujući sa producentima elektronske muzike, pevajući „house” verzije hitova iz poslednjih decenija prošlog veka: „Creep” (Radiohead) , „Do you really want to hurt me” (Culture club)…

Njen  najnoviji album album “Suddenly Lovers” iz 2023. godine (koji je kao i prethodni objavljen u izdanju kompanije JVC RCA Victor) sniman je u Meksiku, Estoniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Argentini uz učešće preko 40 muzičara, a kao autori kompozicija se osim nje same, pojavljuju i višestruki Grammy dobitnik Dany Tomas, kao i poslednji tekstopisac koji je radio sa Frenkom Sinatrom – Pamela Phillips Oland.

Naslovna pesma sa tog albuma izabrana je od strane Ralpha Laurena za soundtrack rerklamne kampanje za njegove nove kolekcije parfema. Takođe,  njena izvođenja pesama “Creep”, “Tainted Love”, “Paris”,  “Safe and sound”, predstavljene su u  filmovima i Netflix serijama:  “The Zero Theorem”, “Dynasty”, “White Lines”,  “Losing weight”….

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Audicija za „Srbija u ritmu Evrope“ 3. juna u sali Muzičke škole u Boru

Ist Media

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 30. maja do 4. juna

Ist Media

Marcus Strickland`s Twi-Life na Nišvilu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X