DruštvoVideoZdravstvo na respiratoru

[VIDEO] Zdravstvo na respiratoru – ZAJEČAR

dom zdravlja zaječar

 

Država je izdvojila tri miliona evra za rekonstrukciju i dogradnju dečjeg dispanzera. Do završetka rekonstrucije deca će biti lečena na Internom odeljenju i Odeljenju infektologije. Međutim, postavlja se pitanje da li će uskoro imati ko da leči pacijente. U naredne tri godine 24 lekara specijalista idu u penziju.

Pitali smo i zašto pacijenti moraju da kupuju sanitetski materijal (igle, kanile i flastere) kada u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje kažu da su još u novembru 2022. godine Zdravstvenom centru odobrena sredstva za nabavku sanitetskog i potrošnog materijala.

Zaječar nema ni skener, pa su pacijenti upućeni na privatne ordinacije. Više u video prilogu.

 

 

Projekat “Zdravstvo na respiratoru” realizuje se u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X