DruštvoVideoZdravstvo na respiratoru

[VIDEO] Zdravstvo na respiratoru – MAJDANPEK

zdravstvo na respiratoru Majdanpek

 

Opšta bolnica u Majdanpeku sa 50 bolničkih postelja, jedna je od najmanjih u Srbiji, ali zbog nedostatka lekara specijalista postoji opasnost da se pojedina odeljenja zatvore. Čak ni plaćeni stan, hotelski smeštaj i stimulacija preko plate koju nude država i opština izgleda nisu dovoljni da lekare iz većih sredina stimulišu da svoj radni vek zasnuju u Majdanpeku.

Rukovodstvo bolnice kaže pristalo bi da zaposli i specijaliste prenzionere, jer je drugo, trajnije, ali sporije rešenje da lekara sami iškoluju.

Pored kadra, majdanpečkoj bolnici za sada nedostaju i mašine za pranje veša, kao i autoklav, uređaj za sterilizaciju hiruških instrumenata.

Do pre godinu ipo dana veliki problem imala je i laboratorija majdanpečkog doma zdravlja gde pacijenti oboleli od najtežih bolesti ni najobičniju analizu krvi nisu mogli da odrade.
Opširnije u video prilogu 

 

Projekat “Zdravstvo na respiratoru” realizuje se u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X