DruštvoVideoZdravstvo na respiratoru

[VIDEO] Zdravstvo na respiratoru – KLADOVO

kladovo zdravstvo

 

Nezadovoljstvo zdravstvenih pacijenata u Kladovu postoji, ali ne zbog manjka opreme, već zbog malog broja lekara specijalista na odeljenjima. Neki su na specijalizaciji, ima onih koji su otišli u inostranstvo ili u veće gradove, a nema dovoljno ni medicinskih sestara.

Kao i u ostalim gradovima Srbije, nov skener nije u upotrebi jer se odugovlači sa dozvolom Direkcije za nuklearnu medicinu.

Onkološko odeljenje u Kladovu je jedini centar sekundarnog nivoa u istočnoj Srbiji koji sprovodi terapiju zračenjem, ali za sada ne funkcioniše jer je linearni akcelerator u zastoju zbog kvara na kompjuteru koji rukovodi njegovim radom.

Više o stanju zdravstva u ovom gradu pogledajte u video prilogu Ist media.

 

 

Projekat “Zdravstvo na respiratoru” realizuje se u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X