DruštvoVideoZdravstvo na respiratoru

[VIDEO] Zdravstvo na respiratoru – BOLJEVAC

zdravstvo na respiratoru boljevac

 

Iako su godinama izdvajali doprinos za zdravstvo, većina pacijenata iz Boljevca ne može da dobije adekvatnu terapiju, jer u zdravstvenoj ustanovi nema lekova niti infuzije. Zato su primorani da potrebne medikamente sami kupuju, ili da se leče u privatnim ordinacijama.

O lekarima i medicinskom osoblju Boljevčani nemaju loše mišljenje, ali slažu se da ih je nedovoljno.  Oni koji rade, nemaju ni neophodnu medicinsku opremu, a savremenih dijagnostičkih uređaja nema ni na vidiku.

Specijalista gotovo i da nema, pa je većina pacijenata primorana da pomoć potraži u susednom Zaječaru. Tada se javlja drugi problem, jer do tog grada ne postoje autobuske linije.

Više o stanju zdravstva u ovom gradu pogledajte u video prilogu Ist media.

 

Projekat “Zdravstvo na respiratoru” realizuje se u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X