DruštvoNaslovi.net

[VIDEO] Velić: Kreatori saobraćajne politike su deo problema a ne deo rešenja

igor velic

Naslovna fotografija: Tebra portal

Povodom 19. novembra,  Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Tebra portal je u sklopu svoje podkast emisije “Šta ima?” ugostio Igora Velića i emisiju posvetio bezbednosti saobraćaja, saobraćajnim nezgodama, saobraćajnom planiranju  regulisanju, ali i drugim stavarima koje radi udruženje Sigurne staze.

U emisiji možete čuti uznemiravajuće podatke koji se tiču stanja bezbednosti saobraćaja, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou.

Velić se u toku emisije osvrnuo i na odgovornost kreatora saobraćajne politike za stanje bezbednosti saobraćaja, ali je predstavio i koncept urbane mobilnosti koji kod nas još uvek nije prihvaćen u akademskim, stručnim i političkim krugovima.

Veći deo emisije je posvećen saobraćajnim problemima u Boru i koje su to mere koje treba primeniti i realizovati kako bi se unapredila bezbednost saobraćaja.

Kao predavač teorijske obuke u auto školi, Velić se osvrnuo i na značaj i ulogu saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, kako i na same probleme u radu auto škola i šta sve tu treba pobošljati kako bi dobili kvalitetniju obuku.

Pošto je Velić poznat kao borac za prava dece, pešaka, biciklista i osoba sa invaliditetom, dobar deo razgovora je posvećen merama kaje bi doprinele da se unapredi njihova bezbednost u saobraćaju.

Podkast je snimljen u sklopu projekta “Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama”, koji sprovode Sigurne staze i Tebrizam.

Rad Sigurnih staza podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Naslovna: Tebra portal

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X