(VIDEO) U bitki za bebe u Boru, za dva dana 650 potpisa. Problem – manjak volontera

266 0

BOR, (Saša Trifunović, Ist Media) Za dva dana, koliko u Boru traje akcija potpisivanje peticije za ukidanje pdv-a na hranu i opremu za bebe, pod nazivom „Bitka za bebe“, prikupljeno je oko 650 potpisa, izjavio je za Ist Media Milovan Matović Kasa, Boranin, koji je samoinicijativno preuzeo organizaciju ove akcije. Njen cilj je da makar delom pomogne tako važnom pitanju u Srbiji kao što je borba za porast nataliteta.

 

 

„Pozvao sam Fond B92 i pitao ih gde bih mogao da u Boru potpišem peticiju u akciji „Bitka za bebe“, ali sam se iznenadio kada sam čuo da niko nije preuzeo organizaciju ovog posla. Tada sam odlučio da sam pokrenem inicijativu u mom rodnom gradu, i naišao na veliki problem, pošto nisam uspeo da animiram dovoljan broj volontera koji bi mi pomogli. U ovom poslu priključila mi se borska aktivistkinja Aleksandra Beba Mitrović, koja je, iako u 9. mesecu trudnoće, na vetru i niskoj temperaturi juče prikupljala potpise Borana“, rekao nam je Matović.

 

Matović je siguran da kada bi bilo više potpisa kada bi bilo više volontera a samim tim i štandova i sve zainteresovane pozvao da mu se jave na broj telefona 061/680 04 60.

 

On je uputio apel svim direktorima javnih preduzeća i ustanova u Boru, generalnom direktoru RTB-a i predsedniku opštine Bor, da pozovu svoje radnike kako bi svojim potpisom podržali ovu akciju.

 

„Pozivam da svoj potpis stave i predstavnici svih političkih opcija, jer smo u akciji „Bitka za bebe“ ovih dana jedna partija.

 

Štand je postavljen kod Maxi diskonta i Stare tržnice, na kojima dežuraju momci koji su se odazvali da podrže ovu akciju. A ona u Boru traje do 8. marta. Potrebno je što više potpisa kako bismo ovu narodnu inicijativu predali Skupštini Srbije.

Potpisivanje peticije u Boru***foto: S.Trifunović
Potpisivanje peticije u Boru 2 ***foto: S.Trifunović

 

Potpisivanje peticije u Boru 3 ***foto: S.Trifunović

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X