Reportaža

(VIDEO) Trka preživljavanja u Medveđici – srpski Survival

ŽAGUBICA, (IST Media) Selo Medveđica u opštini Žagubica i tamošnji Lovački dom, bili su domaćini takmičarima iz cele Srbije u osmoj trci „Preživljavanja“ koju je organizovala Wild Serbia uz podršku lokalne saouprave, Turističke organizacije i Lovačkog doma u Medveđici.

Homoljske planine koje okružuju Medveđicu pružaju idealne uslove za snalažljive i hrabre ljude, među kojima su bili čak i mališani sa nepunih deset godina.

Ni hladno vreme, na temperaturi koja se noću spuštala blizu nule, nisu omeli oko 250 takmičara iz 80 timova iz gotovo svih dela Srbije da pokažu spretnost, izdržljivost i spremnost na odricanje.

 

zagubica-prezivljavanje

Učesnici trke uoči starta su bili izuzetno raspoloženi

Takmičari koji su se odlučili za ekstremnu deonicu od 60 kilometara, koju je trebalo prepešačiti za manje od 24 sata, bez hrane i najosnovnijih potrepština, od jutra su delovali raspoloženo, ali i maksimalno skoncentrisano.

Homoljske planine nisu preterano visoke, ali se sa njh pruža neverovatan pogled. Stalno se smenjuju različiti ambijenti, drugačije šume, jaruge, potoci, a divljači je na svakom koraku.

Cilj manifestacije je promocija aktivnog i zdravog života i promocija turističkih destinacija ovog dela Srbie, sa gotovo netaknutom prirodom i u njoj mogu da učestvuju svi koji se osećaju spremni.

Ideja trke je da se svaki put pravi u drugom delu Srbije, sa ciljem promocije novih destinacija, ali uvek u divljini. U slučaju Žagubice, organizatori kažu da nisu pogrešili. Posebno ističu gostoprimstvo ovdašnjih žitelja, lovaca i šumara uz zahvalnost Turističkoj organizaciji.

Zadovoljni su, jer su ovom trkom animirali i najmlađe, kroz porodičnu kategoriju koja nije takmičarska, ali je ipak noć provedena u šumi, da se druže u prirodi.

“Tim se šalje jasna poruka, da treba ići u prirodu i uživati u njoj”, kaže Nemanja Nešković, organizator iz organizacije Wild Serbia.

Trka je organizovana u tri kategorije: Opstanak, avantura, i porodica. Da bi Avanturisti stigli u propisano vreme, morali su da trče. Bar nizbrdo.

Trku je otvorio predsednik opštine Safet Pavlović, koji je učesnicima poželeo puno sreće. Posebno je bio zadovoljan što su brojni mladi roditelji u avanturu krenuli sa malom decom.

Opširnije u video prilogu

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Najbolji student rudarskog fakulteta došao u Bor. Kaže da odgovorno rudarstvo ima perspektivu

Ist Media

Da li ste skoro nešto lepše videli u Boru? Tri škole dobile ekološki mural

Ist Media

Boranin iz Dunava ulovio grdosiju dugačku tri metra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X