ReportažaTema danaНекатегоризовано

(VIDEO) Rtanj – D day: Smak bi u Srbiji preživeli novinari, kukavice i istraživači paranormalnih pojava

Rtanj, 21.12.2012. 11h (foto: Zoran Mojsin)

RTANJ, (IST Media, Saša Trifunović) Zamislite početak civilizacije koju bi nakon smaka sveta od nule nastavilo stotinak novinara, nekoliko kukavica i pedesetak astrologa i istraživača paranormalnih pojava!

 

Upravo bi se to dogodilo da su se obistinila neozbiljna proročanstva inače vrlo ozbiljnog kalendara drevnih Maja, koji se završava upravo datumom 21.12.2012.

 

Satnicu su izračunali naši istraživači. Tačno u 11 sati i 11 minuta dogodiće se nešto neuobičajeno. Započeće novo doba, u kome će biti manje rata i više razuma. Manje zla i više ljubavi. Zbog velike koncentracije energije, kažu, negde će nastupiti nevreme, kaže tumač legendi sa Rtnja Dragoslav Milenović Šou, ali u Srbiji će biti sve na svom mestu.

 

Čekajući taj momenat, koji su neki predvideli kao apokalipsu, podno Rtnja su se sakupile novinarske ekipe iz svih srpskih medija. Došle su kolege iz Reutersa i neki momci koji nameravaju da nastalu situaciju iskoriste i snime niskobudžetni dokumentarac.

 

Vrh Rtnja: 11h 11m (foto: Zoran Mojsin)

 

Svi su hteli da zabeleže sve što se zabeležiti može, pa makar im to bilo poslednje. A da smak protekne u opuštenoj atmosferi, pobrinuli se se dobri domaćini. Na izvolte bila je vruća rakija, meze, rtanjski (muški čaj)…trebalo je samo u pravo vreme biti na pravom mestu.

 

Da li je u 11.11 bilo nečeg neobičnog? Ako verujete vašem izveštaču – jeste. Tačno u to vreme (sekunde su bile u pitanju), do tada oblakama potopljen vrh Rtnja (1.565m.) izronio je pred nama obasjan suncem. Da li smo se zbunili? Jesmo, Neka je i slučajnost, samo je zbog tog momenta vredelo danas biti na Rtnju. Ako će ova dešavanja pomoći da poseta toj neobičnoj planini sa lekovitom svojstvima zaživi – vredelo je.

 

Spasioci srećom bez posla

 

A onda je usledio odlazak u restoran motela Milenijum, gde su novinari kucali izveštaje, fotografi slali materijal a snimatelji listali video snimke. Grejalo se uz čaj, kafu, poneku rakijicu i vino, a račun je za beogradske uslove bio bezobrazno nizak. Taman toliki da konobara častite onoliko koliko iznosi tura pića, iako se nenaviknut na gužvu lenjo probijao između stolova.

 

Polaznici seminara „Duh Rtnja“ iz cele Srbije, zaljubljenici u teško objašnjive pojave a neki bi rekli ekscentrici, 2012. godine su baš ovo vreme odabrali za svoj tradicionalni skup. Kažu, energija koja će se na određenim mestima na Rtnju osetiti, sledeći put će se dogoditi tek za 26.000 godina! Glupo je bilo da čekamo toliko, pa smo krenuli sa njima da nam pokažu ono što će videti samo retki.

 

Neko je baš osetio pojačanu energiju

 

Mesto na kome su nas doveli organizatori skupa, Centar za istraživanje numeriše kao broj jedan u snazi energije. U narodu, to mesto se zove svetilište, rekao nam je Saša Nađfeji (pogledajte video)

 

„Pre tri godine smo na par lokacija detektovali vrednost elektromagnetnog polja koje je dva do tri puta veće od normalnih vrednosti“, rekao je predavač na skupu o mistici Rtnja.

 

On ne isključuje i određena arheološka nalazišta podno planije, jer smatra da su naišli na svod nekog podzemnog objekta.

 

Inženjer Goran Marjanović, koji dugi niz godina istražuje neobične energetske pojave na Rtnju, kaže da su kazaljke na instrumentima pokazale jake magnetne impulse koje nikada do sada nije video.

 

Goran Marjanović je sanjao o ovom trenutku. Sledeći će nastupiti nakon 26.000 godina

 

U svakom slučaju, za meštane naselja na Rtnju ovaj događaj je bio od izutetnog značaja, jer ne pamte da im je ikada u kraćem roku očišćen put do magistrale koja vodi do auto-puta.

 

Pojavili su se u poslednje vreme investitori sa inostranim kapitalom koji žele da ulože u razvoj turizma na Rtnju, pa je nekada rudarska kolonija, zamrla u svoj jezoti, ponovo, bar za kratko, bljesnula na turističkoj mapi. Dokle, zavisi od vizije turističkih radnika iz Boljevca i dobrog marketinga. Za sad, ispit nisu položili.

 

Volonteri Gorske službe spašavanja koji su sa novim vozilom bili u pripravnosti, nisu imali posla. Planinari koji su se uputili ka vrhu Rtnja nisu zatražili pomoć. Na ovoj planini danas je bilo sve potaman.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

Boranin iz Dunava ulovio grdosiju dugačku tri metra

Ist Media

[VIDEO] Džin je pao – tužna priča iz Zlota

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X