(VIDEO) Projekat „REALMA“ entuzijasta iz Bora u medijima širom sveta

942 0
BOR – Ekipa mladih Borana, predvođena Ariadnom Vrljanović – Zhao (alias Realma) koja je na Kent Univerzitetu (UK) diplomirala dramu i film, pokrenuli su nezavisni audio vizuelni projekat o kome danas pišu strani mediji, a na radio stanicama u Engleskoj, Australiji i Škotskoj već se „zavrteo“ njihov debi „A Hint of Pink“.
Audio vizuelni projekat započeli su upravo prvom pesmom „A Hit Of Pink“, za koju je Ariadna napisala tekst i kompoziciju. U Borskoj muzičkoj školi je završila violinu, a posle i gitaru  kod ćerke Radomira Mihjalovića „Točka“ (Smak), zatim klavir kod Ljubica Stojanović u Londonu a i orkestraciju uz Bojana Stankovića u Nišu.
Otkriva nam da je za prvi video koristila stari materijal koji je uradila dok je studirala na Kentu, a pesma iz „Realme“ je bila deo kratkog filma. Ostale pesme su u drugačijem žanru i otuda naziv Realma (Realms-druga carstva).
Iskompnovala sam još dvadesetak pesama. Jedva čekamo da ih završimo i objavimo, i na njima ceo tim radi punom parom i sa mnogo entuzijazma i energije. Za svaku verziju pesama biće urađen strip ali i plesni video, što znači da smo se svi rasplinuli na više strana, kaže Ariadna.
Napominje da su krenuli od nule, sami sakupljali novac za aktivnosti, a sada očekuju da ih podrži neka ozbiljna institucija.
Bukvalno smo sve uradili u kući, van profesionalnog studija. Za sada će ceo rad biti na online platformama, ali su nade okrenute i ka nekom izdavaču nosača zvuka, nada se ova mlada Boranka, inače dobitnica nagrade Vanessa Forrest za najbolju svestranu predstavu studentkinje drame.

Srpski i kineski jezici su joj (maternji), a govori i engleski, francuski, španski i ruski. Vežbala je balet i borilačke veštine. Po povratku u Srbiju zbog pandemije Covid-19, Ariadna je primljena u istaknuti Ecole internationale de theatre Jackues Lecok u Parizu.

Njen tim čine i Borani ne manje ambiciozniji od Ariadne:
Realma ekipa
Ariadna Vrljanović-Zhao (Realma) – Kompozicija, aranzman, tekst i vokal
Mihajlo Dragaš – animacija
Milutin Vučković – ko-produkcija, miks i master
Boško Šabazović – vizuelni koncept za brandiranje, logo, fontovi i ostali esteticki elementi
Milica Staletović – fotografija i pravljenje visualiser-a
Katarina Kurko – storyboard i strip
Projekat REALMA možete pratiti na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X