[VIDEO] Podelom drva u Brestovcu Ziđin Majning nastavio akciju “Topla zima”

339 0
ramiz milosevic Zijin Mining

 

Četrnaestoro članova porodice Ramiza Miloševića iz Brestovca, u čijem domaćinstvu mesečno “legne” samo jedna plata, od danas ne mora da razmišlja bar o hladnim zimskim danima.

Kompanija ’’Srbija Ziđin Majning’’ (SZM) nastavila je distribuciju ogreva najugroženijim stanovnicima seoskih sredina, i nakon meštana Slatine, drva su podeljena i ugroženim porodicama u Brestovcu.

Živimo od jedne plate i borimo se da opstanemo. Veoma je teško, jer sam bolestan i zato mi ova pomoć puno znači, rekao je Ramiz.

Ogrev je stigao i u kuću Ivice Ćosića, koji sem teške materijalne situacije ima problem jer je s vremenom oslepeo. Ipak, iako hendikepiran, kolicima sa narezanim drvima vešto pronalazi put do skladišta za čvrsto gorivo.

Mnogo mi znači ova pomoć, posebno na ovoj skupoći, kad gotovo sve poskupljuje svaki dan, zahvalan je na pomoći Ćosić, korisnik invalidske penzije. Kada vam neko pokloni nešto vredno 50 hiljada dinara, možete samo da osećate zahvalnost.

Zijin Mining Ivica Ćosić
Ivica Ćosić

Zamenik generalnog direktora SZM Jang Juankun, podseća da je projektom ’’Topla zima’’ obezbeđeno ukupno 250 metara ogrevnog drveta za 50 najugroženijih porodica iz ova tri sela.

Svaka porodica će dobiti po pet metara drva kako bi spremno dočekale zimu.

Po rečima Juankuna, SZM je dobila mnogo reči zahvalnosti za ovu donaciju, koja je jedna od brojnih koje je kompanija realizovala.

Znamo koliko je to teško kada je neko slep kao Ivica ili ima ogromnu porodicu kao Ramiz, koju treba da prehrani, a nema dovoljno novca, kazao je Juankun. Veoma je teško, posebno sada kada su cene ogreva duplo veće. I iz tog razloga smo se potrudili da nabavimo drva i pomognemo ovim porodicama koliko možemo.

Vrednost donacija je 2,5 miliona dinara. Od početka rada do danas SZM je kroz razne vidove pomoći uložila više od 345 miliona dinara u razvoj društvene zajednice.

Sledeća isporuka ogrevnog drva ugroženim domaćinstvima biće uskoro organizovana i u Metovnici.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X