Nit' reka nit' brdo nit' seloReportažaVideo

[VIDEO] Nit’ brdo nit’ reka nit’ selo – Krivelj, selo koje nestaje

krivelj 2

 

U prvoj od šest video reportaža Nit’ brdo nit’ reka nit’ selo osvrnuli smo se na život meštana sela Krivelj, čija su imanja više od pola veka okružena rudarskim kopovima i jalovinom.

Pitali smo ih kako je bilo nekada a kako je danas, šta je to što im je dalo snagu da i pored višedecenijskog zagađenja ostanu na svojim imanjima i prkose rudarskoj mehanizaciji.

Ispričali su nam kako je idiličan seljački život u skladu sa prirodom do osamdesetih godina prošlog veka zamenjen strahom i očajem, kako su nestala brda i reke. Preseljenje sela, koje se pominje još u 16. veku, danas je izvesno.

 

 

Projekat se realizuje je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media & Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MIRC-a i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Studenti Rudarsko-geološkog fakulteta posadili u Boru 300 mladica crnog bora

Ist Media

Najbolji student rudarskog fakulteta došao u Bor. Kaže da odgovorno rudarstvo ima perspektivu

Ist Media

Da li ste skoro nešto lepše videli u Boru? Tri škole dobile ekološki mural

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X