Nit' reka nit' brdo nit' seloReportažaVideo

[VIDEO] Nit’ brdo nit’ reka nit’ selo – Krivelj, selo koje nestaje

krivelj 2

 

U prvoj od šest video reportaža Nit’ brdo nit’ reka nit’ selo osvrnuli smo se na život meštana sela Krivelj, čija su imanja više od pola veka okružena rudarskim kopovima i jalovinom.

Pitali smo ih kako je bilo nekada a kako je danas, šta je to što im je dalo snagu da i pored višedecenijskog zagađenja ostanu na svojim imanjima i prkose rudarskoj mehanizaciji.

Ispričali su nam kako je idiličan seljački život u skladu sa prirodom do osamdesetih godina prošlog veka zamenjen strahom i očajem, kako su nestala brda i reke. Preseljenje sela, koje se pominje još u 16. veku, danas je izvesno.

 

 

Projekat se realizuje je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media & Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MIRC-a i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Šta kada život zavisi od vatrogasaca i zaposlenih?

Ist Media

[VIDEO nove Elektrolize] Ministar privrede: Ziđin trostruko premašio obaveze investiranja u nekadašnji RTB

Ist Media

[VIDEO] Požar unesrećio porodicu Čokanović. U pomoć pritekle kolege i Srbija Ziđin Majning

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X