Društvo

(VIDEO) Kiša potopila KRUPAJSKO VRELO

ŽAGUBICA, (IST Media) Jedna od najlepših turističkih destinacija u opštini Žagubica – “Krupajsko vrelo”, poplavljeno je danas nakon obilnih kiša koje su zadesile to područje u kome je, zbog poplava u obližnjem selu Krepoljin, lokalna samouprava uvela vanredno stanje.

Voda koja se izlila iz Krupajske reke, a koja se puni slivovima sa planine Beljanice, poplavila je dvorište i terasu smeštaja “Krupajsko vrelo” porodice Petrović, a poplavni talas stigao je do samog ulaska u objekat.

Zbog toga su pripadnici Sektora za vanredne situacije, ali i domaćini, postavili zaštitne džakove kako voda ne bi prodrla u motel.

Ugroženi i pomoćni objekti

Voda je pretila da ugrozi i porodični pastrmnjak, ali srećom nije načinjena veća šteta.

Vlasnik Krupajskog vrela Ljubiša Petrović, nada se da će uspeti da sanira posledice poplave kako bi spreman dočekao turiste koji ovde hrle na vrhunsku svežu pastrmku.

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, koji  nam je sa lica mesta poslao video materijal, rekao je za IST Medija da je mehanizacija bila nemoćna u ovom slučaju, i da se ovoliki vodostaj Krupajske reke ne pamti.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X