HronikaTema danaНекатегоризовано

(VIDEO) Dramatična noć u ulici Dimitrija Tucovića: Stanari od požara bežali na krov

BOR, (IST Media, Saša Trifunović) U požaru koji je rano jutros izbio na drugom spratu četvorospratnice u ulici Dimitrija Tucovića u Boru, potpuno je izgoreo  stan broj 9 čiji je vlasnik Jasmina Filipović koja živi u Švajcarskoj, a samo zahvaljujući požrtvovanosti policije i prisebnošću stanara nije bilo žrtava.

 

 

Prema rečima stanara, to jutro se u zgradi broj 14 odvijala prava drama. Vatrena stihija, koja je za tren oka progutala sve što je vlasnica uložila poslednjih godina, mogla je da prouzrokuje veću tragediju jer je plamen pretio da zahvati ceo objekat i da zgrada izgori do temelja.

 

 

Sergije Strajinović – Buca, koji živi ispod stana broj 9, kaže da je oko 3.30 začuo jaku eksploziju i lomljavinu stakla sa prozora.

 

Sergija Strajinović

„Stekao sam utisak kao da je negde iznad mog stana pukla bomba. Staklo se razletelo na sve strane i padalo na pločnik ispred zgrade. Kada sam izašao da vidim da li je na mom parkiranom automobilu načinjena šteta, pogledao sam u vis i video da iz “devetke” kulja dim. Znao sam da tu niko ne živi, pa sam sa komšikom Anđelinom Hotnjanin, koja čuva taj stan, otključao vrata. Od dima je bilo nemoguće ući unutra pa smo pozvali policiju koja je stigla nakon svega tri minuta.

 

Strajinović je potom išao od stana do stana i lupao u vrata kako bi probudio stanare.

 

OPASNOST PRETILA OD UGLJEN-MONOKSIDA
Komandat Vatrogasnog bataljona Miodrag Marković, koji je tom prilikom zadobio povredu kolena, kaže da su u gašenju učestvovala pet vatrogasaca sa dva vozila. “Postojala je velika opasnost da od ugljen monokida stradaju stanari iznad upaljenog stana”, kazao je Marković

 

U međuvremenu se vatra rasplamsala toliko da više niko nije mogao da se evakuiše, pa su stanari četiri domaćinstva morali da spas potraže na krovu zgrade.

 

Sida Marković živi sa ćerkom u stanu na potrkovlju, i spas je potražila na zajedničkoj terasi. Bili su preplašeni i nisu znali kako će se drama završiti.

 

“Ne znamo šta bi se desilo da nas Buca nije probudio. Dim je štipao za oči i osećali smo se zarobljeni na teras”, kaže Sida Marković, dok krpom sa vrata uklanja tragove gareži.

 

Porodica Mihajlović je noć provela na svojoj terasi u neizvesnosti, čekajući da vatrogasci ugase požar.

 

Dušica i Tamara prevežene u bolnicu zbog gušenja ugljen-monoksidom

“Stavljali smo mokre peškire kod futera kako bi sprečili da dim prodre u stan. Napolje nismo mogli jer se nije video prst pred okom”, kaže Dušica Mihajlović, koja je sa ćerkom Tamarom zbog gušenja ugljen-monoksidom primjena na odeljenju trijaže, kako bi primili kiseonik.

 

Za sada se ne zna šta je uzrok požara koji je najverovatnije izbio u kuhinji. Policija je izvršila uviđaj, i tek naknadno će se ustanoviti šta je dovelo do ove nesreće. Anđelija Hotnjanin koja čuva stan porodice Filipović, kaže da je u kući sve bilo isključeno i  da su čak bile izvučene kable iz šporeta i frižidera.

 

Jedan od stanara je podsetio da je zgrada stara gotovo pola veka i da su instalacije dotrajale, a kable tankog preseka.

 

 

Anđelina Hotnjanin: Svi uređaji bili isključeni

 

Samo zgarište

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Radar: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Sahranjen Dalibor Dragijević, osumnjičen da je sakrio telo dvogodišnje Danke Ilić

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X