[VIDEO] Donacija Ziđin Majning za bezbedniji boravak učenika u Slatini

47 0
Ivana Pajkic direktorka OS Vuk Karadzic BorDSC08881

 Foto: Ist media

Kako bi se obezbedio zdraviji i bezbedniji boravak predškolaca i osnovaca u isturenom odeljenju OŠ Vuk Karadžić u Slatini, jednoj od najstarijih obrazovnih ustanova na teritoriji Bora, kompanija Srbiji Ziđin Majning (Zijin Mining SZM) donirala je oko dva miliona dinara za postavljanje ograde oko ove ustanove i obnovu podova koji su bili od dotrajalih vinas pločica.

S obzirom da se škola nalazi kraj frekventne saobraćajnice u centru sela, Džou Bin, zamenik rukovodioca Službe za korporativnu društvenu odgovornost u ovoj kompaniji, izrazio je nadu da je bezbednost učenika sada podignuta na viši nivo, da su uslovi rada i nastave u renoviranim učionicama bolji i da će  to doprineti boljim rezultatima učenika.

Ograda Slatina DSC08904

U želji da obezbedimo bolje opšte uslove i unapredimo život lokalne zajednice, Ziđin Majning je u prethodnom periodu pokrenula mnoge projekte razvoja zajednice koji će se realizovati u narednim godinama. Programima Vodosnabdevanje, Topla zima, Siguran povratak kući i Za budućnost, doprineli smo infrastrukturnom, društvenom, a u značajnoj meri i razvoju obrazovanja, rekao je Bin.

Dzou Bin Gabriel Zijin Mining DSC08887
Džou Bin: Želja nam je da podstaknemo i druge da ulažu u obrazovanje

Podsetio je  da je u cilju podrške deci u svim aspektima njihovog odrastanja, kompanija podržala predškolsku ustanovu Bambi, ali i druge škole, obezbedila sredstva za kupovinu udžbenika i školskih torbi za borske učenike, nameštaja i vozila za vrtiće, i finansijski podržala brojne druge aktivnosti u oblasti nauke, sporta i osnaživanja talenata.

Osnovni cilj kompanije Srbija Ziđin Majning, kao društveno odgovorne kompanije i iskrenog i predanog prijatelja, jeste da doprinese sveukupnom razvoju zajednice. Želja nam je da podstaknemo i druge da ulažu u obrazovanje, jer su deca naša budućnost, a perspektivni mladi ljudi nosioci budućeg razvoja i napretka društva i države, kazao je on, i obećao da će se uporedo sa razvojem te kompanije, koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki, razvijati i jačati podrška mladima, obrazovanju, nauci, sportu i svim drugim oblastima.

Direktorka škole Ivana Pajkić, zahvalila se ovoj kineskoj kompaniji na donacijama kojima su stvoreni uslovi za zdraviji i bezbedniji boravak dece i zaposlenih, i izrazila nadu da će se ova saradnja nastaviti u dobrom pravcu.

Slatina skola DSC08871

Inače, školu u Slatini pohađa dvadesetak učenika do 4. razreda, a nekada ih je bilo oko 300. Izražena je nada da će ulaganje u obrazovanje podstaći natalitet i odvratiti one koji bi da napuste selo.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X